Първа победа в Ню Йорк!



28-08-2014 02:12 | Станко Димов

Григор Димитров започна с победа участието си на US Open 2014. В двубой от първи кръг българинът се наложи с 3:0 сета над един от местните представители Райън Харисън, в отделните части 6:2, 7:6(4), 6:2 след около 2 часа игра на корт „Луис Армстронг”.

Победата бе първа за Григор Димитров в основна схема на US Open! 23-годишният състезател вече очаква следващия си съперник, който ще бъде определен от двубоя Карлос Берлок (Аржентина) – Дуди Села (Израел).

С успеха тази вечер Григор Димитров стана и първият българин, който записва победа в основна схема в Ню Йорк в Оупън ерата. Орлин Станойчев е другият българин с участие в първи кръг на турнира, но той губи при дебюта си, допускайки обрат срещу Евгений Кафелников след аванс 2:0.

Гришо стартира отлично срещата и спечели първия сет след едва половин час игра. Българинът сервира отлично, а освен това успя на два пъти да се справи с подаването на съперника си.

През втората част Харисън изравни резултата и с пробив в петия гейм за първи път излезе напред в резултата. Нещо повече – при 5:4 в своя полза американецът сервираше за сета, но в ключовия момент Гришо проби и изравни. В последствие се стигна до тайбрек, в който Димитров се наложи със 7:4 точки. Гришо започна с пробив третия сет и до края на мача удържа преднината си, с което си подпечата оставането в турнира.

Любопитен факт е, че Григор Димитров и Райън Харисън се срещнаха и на старта на Уимбълдън по-рано през сезона. В Лондон българинът също се наложи с 3:0 сета, а в последствие достигна до полуфинал!

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини