По шампионски и с "въздушна" подкрепа



27-08-2014 04:45 | Калин Дацов

Роджър Федерер безпроблемно преодоля първото стъпало с началото на участието си в Откритото първенство на САЩ. Швейцарецът се наложи с лекота над австралиеца Маринко Матошевич с 6:3, 6:4, 7:6(4) за малко над два часа.

"В края не ми бе лесно, защото той се бори наистина здраво. Доволен съм от победата," заяви швейцарецът веднага след края на срещата.

Истински оспорван бе само третият сет, в който Федерер поведе с пробив за 4:3 и изглеждаше сякаш ще приключи съвсем бързо битката. Той обаче загуби от своята концентрация и допусна веднага Матошевич да върне пробива за 4:4. Двамата достигна до тайбрек, а в него Матошевич също имаше своите шансове, повеждайки с 3:1 точки. Той обаче не съумя да запази аванса си и до края на битката спечели само още една точка.

Следващият опонент на ФедЕкспрес отново е австралиец. Това е мощният Сам Грот, който се намира извън първите 100 в ранглистата. Двамата нямат мач помежду си досега.

На трибуните, за да наблюдава срещата бе и легендарният баскетболист Майкъл Джордън, с който Федерер обяви, че разработва проект за спортна екипировка. "Майкъл е един от моите спортни идоли. Нашето сътрудничество е уникално по своя характер," обясни Федерер.

"Гледал бях Федерер по телевизията, но не е същото като да го видиш на живо в игра. Действията му на корта са толкова естествени. Всичко изглежда толкова лесно," описа видяното самият Джордън.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини