Революция от Маша – предлага медицинската пауза да се заплаща!



26-08-2014 12:57 | Станко Димов

Мария Шарапова направи революционно предложение. Запитана какво би променила в съвременния тенис, ако има необходимата власт, рускинята отговори по следния начин:

„Може би ще направя медицинските пауза платени (смее се). Мисля, че всеки прекрасно разбира кой наистина ги използва и кой не. За мен ще бъде добре да се заплащат - $2 500. Това ще бъде забавно. Понякога медицинските пауза продължават много повече от 3 минути, особено ако се налага играчът да напусне корта. В тези моменти е много трудно да се запази концентрация, топлина на тялото и още куп фактори”, коментира Шарапова.

Както е известно преди няколко седмици в Синсинати, Шарапова се изказа остро срещу Ана Иванович, която в ключов момент поиска медицинска пауза. Сръбкинята прекъсна един от своите сервис-геймове, а на корта се появи доктор, който й премери кръвното. В последствие Иванович спечели двубоя, а Шарапова бе бясна.

Иначе в понеделник вечер Маша стартира с успех участието си на US Open 2014. На старта рускинята надви сънародничката си Мария Кириленко с 6:4, 6:0. Шарапова имаше проблеми в началото на срещата, когато изоставаше с 2:4 гейма. Последва обаче много силна серия и триумф за бившата №1.

„С нея се познаваме от деца. Играли сме заедно по юношески турнири, пътували сме много заедно. Определено е трудно да се изправиш срещу твой близък, който на всичкото отгоре знае отлично как играеш. Но когато излезеш на корта просто трябва да забравиш за приятелството и да покажеш най-доброто от себе си”, коментира Шарапова.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини