„Скай спортс”: Внимавайте за Григор Димитров на US Open



26-08-2014 08:00 | Станко Димов

Онлайн изданието „Скай спортс” публикува материал, в който колегите от Острова споделят своите очаквания за започналия в началото на седмицата US Open. Според анализаторите на „Скай спортс”, Григор Димитров е от тенисистите, които могат да поднесат изненада в Ню Йорк.  

„През тази година младото българско чудо успя да пробие на топниво, достигайки полуфинал на Уимбълдън седмици след като спечели и първата си титла на трева в Куинс Клъб. Димитров се сдоби с прозвището „Бейби Федерер” след победите си в Лондон и US Open като юноша, а през януари атлетичният и подвижен 23-годишен тенисист успя да затрудни максимално Рафаел Надал на Australian Open, принуждавайки испанеца да играе четири сета в четвъртфиналната фаза.

Всеизвестен факт е, Григор Димитров се среща с една от най-богатите и бляскави жени в тениса в лицето на Мария Шарапова. Въпреки обаче че постоянно се намира под светлината на прожекторите, Димитров не спира да постига успехи и на корта.

Физическите слабости, които досега му пречеха да покаже по-голямата част от таланта си, вече са в миналото, като повечето хора вече вярват, че сега той принадлежи към най-добрите в тениса. Родината на Григор Димитров може би намери своя нов герой след Христо Стоичков - бившия футболист, който изведе страната си до полуфиналите на Световното първенство в САЩ през 1994 г.”, отбелязва „Скай спортс”.

На Острова също така цитират думите на Джокович, който след двубоя с Димитров на Уимбълдън каза следното: „Играх срещу бъдеща звезда. Той вече е топсъстезател, притежава невероятни удари и контрол”.

Освен от Григор Димитров, в Англия очакват сериозно представяне на US Open да направят също Жо-Вилфред Цонга, Милош Раонич, Ърнест Гулбис и Ник Киргиос. Последният вече постигна първия си успех в Ню Йорк, след като в понеделник вечер успя да надвие опитния руснак Михаил Южни.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини