Пиронкова – Карин Кнап 6:4, 6:3 (гейм по гейм)



25-08-2014 10:59 | Станко Димов

Цветана Пиронкова започна успешно участието си на Откритото първенство по тенис на САЩ. В мач от първи кръг Цвети надигра с 6:4, 6:3 италианката Карин Кнап, която е №71 в ранглистата на WTA (Цвети е 54-а).

Българката ще играе във втори кръг представителка на Сърбия Йелена Янкович (№9).

Миналата година Цвети Пиронкова отпадна на старта на US Open (бе победена от Алисън Риске). Най-доброто представяне на пловдивчанката в Ню Йорк датира от 2012-а, когато тя достигна до IV кръг, преди да отстъпи на Ана Иванович.

КОМЕНТАР НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ:

ПЪРВИ СЕТ, Пиронкова сервира първа:

1:0 - Добро начало за българката. Тя печели на 15 откриващия гейм в мача.

1:1
- Равенство. Кнап спечели всичките си точки след първи сервис и загуби двете разигравания при втори.

1:2 - Пробив на нула за Кнап. Пиронкова има до момента пласиран 33% първи сервис и стана лесна плячка на италианката, която доминира до момента на корта.

2:2 - Категоричен отговор на българката и тя веднага връща пробива! Дотук в мача Кнап не е спечелила нито една точка при втори сервис и има повече непредизвикани грешки.

3:2 - Втори пореден гейм за Цвети. Тя допусна неприятна двойна грешка при първата си възможност да затвори, но след това не допусна ново колебание.

3:3 - Пиронкова продължава да печели повече точки при посрещане. Тя стигна до равенство 30:30, но Кнап все пак не допусна ново колебание и затвори в своя полза. 20 минути игра до момента.

4:3 - Отлично представяне за пловдивчанката. Тя дръпна с лекота 40:0. След това реализира втората си възможност да затвори благодарение на добър първи сервис.

5:3
- Пиронкова стига до втори пробив и ще сервира за сета! Цвети проби като направи серия от четири поредни точки в този осми гейм, а бе подпомогната и от нова двойна грешка на Кнап.

5:4
- Много неприятно за българката - пробив на нула в нейното подаване в решителния момент! 71-ата в световната ранглиста Кнап се спаси и остава в сета като ще сервира при 4:5 след почивката. 30 минути игра до момента.

6:4 - Пиронкова пласира отлични ретури на втори сервис на Кнап и стигна до сетбол за 40:30. Кнап обаче се спаси като спечели едва четвърта точка в сета при втори начален удар. Пиронкова не се притесни и при втория си шанс печели точката, а с това и сета! 38 минути игра в тази първа част.

ВТОРИ СЕТ, Пиронкова сервира първа:

1:0 - Цвети открива резултата в своя полза с убедителен гейм, в който доминираше на корта.

2:0 - Пиронкова продължи да бъде по-добра и бързо поведе 40:0 или иначе казано пред нея се откриха три шанса да пробие. Кнап обаче убедително спаси тези възможности и то при все, че не пласира първи сервиси. Италианката пропусна точка за спечелване на гейма и бе наказана. Пиронкова реализира петия си шанс и взема подаването на Кнап!

3:0 - Пробивът е затвърден и то повече от убедително. Пиронкова е все по-близо до втора победа в кариерата си над Кнап.

4:0 - Втори пореден пробив! И то повече от убедително за Пиронкова, която даде само една точка на Кнап, която в тотална криза. Пети пореден гейм за българката, която е все по-близо до място във втори кръг.

4:1 - Неочакван спад в представянето на Пиронкова. Тя допуска да бъде пробита и то на нула.

4:2 -
Кнап печели втори пореден гейм. Точно 30 минути игра до момента във втория сет.

5:2
- Италианката продължи да доминира и поведе 30:15. Пиронкова обаче не се притесни и с уверена игра обърна в своя полза. Така тя се доближи само на гейм от спечелването на мача.

5:3 - Кнап обърна от 0:15 и заставя българката да сервира за спечелването на мача.

6:3 - С лекота Пиронкова приключва мача в своя полза и то в два сета. Така тя със сигурност ще запише прогрес в ранглистата, тъй като миналата година отпадна на старта. Точно 77 минути игра.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини