Първите трима в света – предизвикани! (+ВИДЕО)



19-08-2014 12:21 | Станко Димов

Първите трима в ранглистата на АТР - Новак Джокович, Рафаел Надал и Роджър Федерер, бяха предизвикани и се очаква в следващите часове да се залеят с кофа леденостудена вода.

Сърбинът беше номиниран от певеца от „One Direction” Нийл Хорън и от колежката си Забине Лизицки, испанецът - от холивудския актьор Бен Стилър, а носителят на рекордните 17 титли от Големия шлем - от музиканта Гавин Росдейл.

„Ice Bucket Challenge” (предизвикателство с ледена кофа) е новата мания на спортистите по цял свят. Началото е дадено в САЩ, където известни личности се подлагат на ледения душ, след което публикуват видеото в социалните мрежи и на свой ред предизвикват други известни имена да се включат в предизвикателството.

Целта на каузата е популяризиране и търсене на решения на болестта ALS, която предизвиква отслабване на мускулите и загуба на двигателните способности. Заболяването води до парализа, а след това и до смърт, а все още не е открит лек за нейното предотвратяване.

Чрез изсипването на кофа с ледена вода процесът на парализа се симулира за момент. Ако предизвиканите не участват в заливането с ледена вода, те трябва да дарят средства за справяне с болестта. Голяма част от звездите обаче се подлагат на предизвикателството и в същото време даряват пари. Така само за две седмици са се събрали повече от 4 милиона долара.

 





 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини