Федерер не допусна изненада



15-08-2014 04:23 | Калин Дацов

Роджър Федерер достигна четвъртфиналите на "Мастърс 1000" в Синсинати. Той се наложи над Гаел Монфис с 6:4, 4:6, 6:3 за малко под два часа игра в трети кръг.

С началото на двубоя Монфис започна по-добре и записа пробив, но Федерер моментално го върна за 2:2. И двамата не бяха особено убедителни при свой сервис, но в крайна сметка Федерер бе този, който се наложи с 6:4 за само 32 минути на корта.

Във втория сет Монфис се възползва от единствената си възможност да пробие, а швейцарецът не съумя при двата си подобни шанса. Така двамата достигнаха до пълния формат на срещата.

Още при 1:1 в третия сет Монфис получи последователни възможности да пробие, след чудесно спечелени разигравания. Федерер обаче демонстрира увереност и се измъкна в трудната ситуация. Бившият номер 1 дочака своя шанс и стигна до решителния в мача пробив за 5:3, след което на свой сервис довърши започнатото.

За място на полуфинал Федерер ще спори с Анди Мъри. Шотландецът води с 11:10 в преките им срещи. Любопитното е, че само две от тях не са на твърди кортове - те са си разменили по един успех на трева.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини