Григор Димитров напусна рано Синсинати



13-08-2014 19:33 | Николай Драганов

Григор Димитров допусна поражение в първия си двубой на турнира от сериите "Мастърс 1000" в Синсинати, отстъпвайки с 4:6, 6:3, 3:6 на Йежи Янович.

 

Това бе първи двубой между двама от най-големите таланти в тениса днес, като за съжаление Гришо отстъпи в равностоен сблъсък и напуска рано надпреварата за сметка на 23-годишният поляк.

 

Янович се намира под №65 в ранглистата, но бе един от най-тежките възможни съперници за Григор във втория кръг на турнира Western & Southern Open. Само преди година полякът бе достигнал до №14 в света, а за всички специалисти е ясно, че когато е спокоен и стабилен, Янович е един от най-перспективните играчи в тура.

 

Мачът ще бъде запомнен и с няколкото скандала, които се заформиха заради отсъствието на системата "Ястребово око" на корта в Синсинати. Очаквано главно действащо лице в тях бе Янович, но на практика съдиите ощетиха много сериозно Григор Димитров в последния гейм на мача, когато очевиден аут на Янович при 0:0 бе отсъден в негова полза.

 

Следващият съперник на Йежи Янович ще бъде Жулиен Бенето или Джеймс Уорд, които играят по-късно днес. За Григор Димитров пък предстои подготовка за стартиращия на 25 август последен за годината турнир от Големия шлем - US Open. Гришо ще загуби 45 точки от своя актив, тъй като през миналата година успя да достигне до трети кръг в Синсинати, където отстъпи на Рафаел Надал.

 

Двубоят започна добре за сервиращите, като Янович печелеше малко по-голям процент от точките при втори сервис. Двамата изиграха осем гейма без да се стигне до точки за пробив, когато за съжаление първи се пропука Григор Димитров. Гришо изигра ужасен гейм, изостана с 0:40 и още от първата си възможност поляка проби, а малко по-късно взе и сета.

 

Втората част започна добре за Григор Димитров, който успя да пробие също на 0 в четвъртия гейм за 3:1, а веднага след това и да затвърди. В тези минути Янович показа типичните за себе си резки спадове в настроението и играта на корта и допусна нов пробив, изоставайки с 1:5. Сервирайки за втората част, Гришо допусна няколко неточности и позволи на съперника да върне един от пробивите. При втория опит обаче българинът запази хладнокръвие и изравни след 6:3 във втория сет.

 

Ранен пробив за Йежи Янович в началото на третия сет се оказа достатъчен, за да гарантира неговия краен успех в мача. Гришо поведе с 40:15 във втория гейм, но позволи на своя съперник да запише четири поредни точки и да го пробие. До края на мача Гришо така и не успя да се добере до точка за връщане на пробива, въпреки че имаше своите шансове. Вместо това в осмия гейм Димитров изостана с 0:40, но успя да спаси три мачбола и все пак да намали резултата. Сервирайки за мача, обаче, полякът не сгреши и се класира за трети кръг.

 

ГРИГОР ДИМИТРОВ - ЙЕЖИ ЯНОВИЧ - 4:6, 6:3, 3:6 (гейм по гейм)

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини