Григор Димитров - Йежи Янович 4:6, 6:3, 3:6 (гейм по гейм)



13-08-2014 14:40 | Калин Дацов

Григор Димитров загуби на старта на "Мастърс 1000" турнира в Синсинати. Той отстъпи срещу 203-сантиметровия поляк Йежи Янович. 65-и в световната ранглиста победи Гришо след 6:4, 3:6, 6:3 за малко под два часа игра. За Янович това е първи успех над играч от топ 10 от една година насам.


РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ:

1 СЕТ:
-
Димитров сервира първи

1:0 - Гришо започна с поредица отлични сервиси и с лекота поведе 40:0. След това обаче допусна двойна грешка, а направи и непредизвикана грешка в последвалото разиграване за 40:30. След това обаче той пласира нов печеливш сервис и открива резултата.

1:1 - Григор допусна грешка на мрежата в първото разиграване, но след това пласира изключителен минаващ удар от бекхенд за 15:15. След това Янович впечатли с умела къса топка и добро излизане на мрежата, които му донесоха решително предимство.

2:1 - Ситуацията от първия гейм се повтори. Най-добрият българин започна уверено и поведе 40:0. След това пак допусна колебания и Янович върна две точки. При третия геймбол Димитров стигна до нова къса на поляка и завърши в своя полза.

2:2 - Гейм на нула за Янович. Гигантът намери първия си сервис и не остави особени шансове на опонента си.

3:2 - Отличен форхенд на Гришо му спечели първото разиграване, но след това Янович отговори като покри добре корта и успя да спаси къса топка. Много мощни първи сервиси решиха изхода на гейма оттук нататък.

3:3 - Блестящо сервиране на Янович. Той безпроблемно поведе 40:0. След това Григор реализира блестяща къса топка, но полякът реализира втория геймбол с ас.

4:3 - Янович се стреми да играе изключително агресивно и да приключва бързо разиграванията. Това му донесе успех само в едно от разиграванията в този гейм и българинът отново е водещ в резултата.

4:4 - 65-ият в световната ранглиста допусна грешка от форхенд в първото разиграване, но след това и Григор не се възползва от ситуацията и също направи непредизвикан пропуск за 15:15. Янович допусна двойна грешка, но веднага след това реализира два аса, включително такъв от втори сервис. Ново равенство.

4:5 - Двойна грешка, а след това и два много мощни ретури на Янович поставиха Григор в трудната ситуация да се измъква от 0:40. Още първият бе реализиран и гигантът пробива на нула след блестящ минаващ удар от форхенд!

4:6
- Янович допусна грешка в първото разиграване, но след това пласира поредица бомбени сервиси, чрез които си осигури спечелването на гейма, а с това и сета. Само 46% първи начален удар за Григор Димитров, включително и две двойни грешки белязаха неубедителното представяне на нашия представител.

2 СЕТ:
-
Димитров сервира първи

1:0 - Григор спира серията на своя опонент. Той пласира почти само първи сервиси и това му осигури решително предимство.

1:1 - Янович демонстрира характер като обърна от 15:30. Във възловия момент при 30:30 той спечели по-дълго разиграване след рисков форхенд. Полякът продължава да доминира на корта и в този сет.

2:1 - Добрите изпълнения и грешките в играта на Григор продължават да се редуват. Той бързо поведе с 30:0, но след това допусна изравняване. В трудната ситуация все пак намери сервиса си и отново повежда във втория сет.

3:1 - Пробив на нула! Две двойни и две непредизвикани грешки на Янович позволиха на Григор да вземе решителен аванс в този сет. Наистина за първи път полякът допуска подобен спад в представянето си.

4:1 - Никакви проблеми за Гришо и той затвърждава. Добри сервиси за него, а освен това успява в разиграванията да намира точния момент за излизане на мрежата. Трети пореден гейм за Димитров.

5:1 - Янович отново не намира първия си сервис и проблемите се задълбочават. При 15:30 той пропусна и лесен форхенд, с което даде нови два шанса на Григор да го пробие. Още първият е реализиран, след като Йежи бърка и от бекхенд.

5:2
- Първи колебания за българина. Той допусна грешки в първите разигравания, а Янович пласира и изключителен минаващ удар, за да поведе 40:0. Гришо съумя да спаси само първата от трите точки и единият пробив е върнат.

5:3 - Гришо смени ракетата, но това не му помогна особено срещу мощните сервиси на Янович и той затваря на нула. Световният номер 8 предстои да сервира за втори път за спечелването на втория сет.

6:3 - Оспорвана битка. Стигна се до 30:30. В този ключов момент Янович опита да е максимално агресивен и сбърка от бекхенд. Гришо нямаше нужда от повече подаръци и реализира първия си сетбол. Нито един ас не видяха зрителите в тези девет гейма.

3 СЕТ:
-
Янович сервира първи

1:0 - Янович открива резултата. Той допусна една двойна грешка, но иначе бе повече от впечатляващ с началния си удар и не остави никакви шансове на съперника.

2:0 - Григор стартира с двойна грешка, но след това реализира добър минаващ удар от трудна ситуация. Малко по-късно българинът допусна пак двойна грешка и то при сетбол, за да се стигне до 40:40. Неточностите в играта на Димитров продължиха и той допуска пробив без съперникът му да го е надиграл.

3:0 - Янович затвърждава. Той сервира чудесно и завършва с ас.

3:1 - Гейм на нула за Григор Димитров. Той най-после намери сервиса си и показа защо преди срещата бе считан за фаворит.

4:1 - Янович продължава да доминира със своя форхенд дори в по-дългите разигравания и макар да допусна две елементарни грешки, затваря на 30.

4:2 - Григор загуби първото разиграване, но след това показа добра игра и обърна. Той пласира хубава къса, а след това намери и първия си сервис, с който взе предимство.

5:2 - При 15:15 Григор допусна елементарна грешка от форхенд, а с това пропусна и да постави под напрежение съперника си. Янович е само на крачка от победата.

5:3
- Полякът продължи да притиска Гришо, който играе неузнаваемо слабо. Авансът на Янович набъбна бързо до 40:0, което значеше три мачбола. С излизания към мрежата Димитров спаси първите два, а третия след добър сервис. Пълен обрат в крайна сметка!

6:3 - Гейм, сет и мач за Йежи Янович. Гришо не бе доволен от съдийско решение в първото разиграване, а след това не получи шанс от своя съперник. На мрежата двамата демонстрираха добри отношения и се прегърнаха.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини