Григор остана на крачка от първи "Мастърс 1000" финал



09-08-2014 23:21 | Калин Дацов

Григор Димитров не успя да достигне първия си "Мастърс 1000" финал. Той загуби в полуфиналите на турнира в Торонто от французина Жо-Вилфред Цонга, който го надигра с 6:4, 6:3 в отделните части.

Димитров изигра слаб мач и бе далеч от най-доброто си ниво като закономерно бе надигран от 15-ия в световната ранглиста Цонга. Така Жо-Вилфред ще опита да стане първият французин, който печели надпревара от такъв ранг извън пределите на родината си след Ги Форже през 1991-а, който триумфира в Синсинати.

В първия сет Цонга проби неубедителния българин и на свой сервис трябваше да затвори частта. Григор се постара да го затрудни максимално, достигна до четири точки за връщане на пробива, но всички те бяха спасени с печеливши сервиси.

Нищо не се промени и във втория сет, когато бившият финалист от Australian Open проби на нула за 2:1 и до края бе категорично по-добрият на корта. Така той потвърди, че се намира в отлична форма, след като победи преди това Новак Джокович и Анди Мъри.

Залогът за Цонга във финала ще бъде наистина голям. Ако спечели титлата, то той ще се завърне в топ 10 на ранглиста. До момента мощният Жо има една титла от тази категория, която дойде в Париж през 2008-а. Неговият съперник ще стане ясен от двубоя между Роджър Федерер и Фелисиано Лопес.

От своя страна Григор Димитров ще има няколко дни, за да се подготви за поредното предизвикателство от US Open сериите - поредният "Мастърс 1000", който ще се проведе в Синсинати. Миналата година там той отстъпи в третия си мач в трисетова битка с Рафаел Надал.

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини