Янович или квалификант чакат Гришо в Синсинати



09-08-2014 10:54 | Николай Драганов

Григор Димитров продължава участието си на "Мастърс" турнира в Торонто, където ще играе полуфинал срещу Жо-Вилфред Цонга, но каквото и да се случи на Rogers Cup, почивка за българина няма да има.

 

Още през следващата седмица стартира следващият "Мастърс 1000" турнир - Western & Southern Open в Синсинати, а вече е ясен и жребият за основната схема.

 

Гришо попада в горната част на схемата, като е поставен под №7 в нея и започва от втори кръг, а първият му съперник ще бъде полският талант Йежи Янович или квалификант. При евентуален успех Гришо ще защити своите 90 точки, които спечели през миналата година, а възможни съперници в трети кръг са Ришар Гаске, Жулиен Бенето, Гийермо Гарсия-Лопес или квалификант.

 

В тази част на схемата са още Новак Джокович, Томи Робредо, Жо-Вилфред Цонга, Давид Ферер, Станислас Вавринка, Марин Чилич и други. На евентуален четвъртфинал Гришо може да срещне Вавринка, а на полуфинал Джокович, Ферер, Цонга и други.

 

Григор Димитров и Йежи Янович са считани за двама от най-големите таланти в тениса днес, като до този момент никога не се срещали в официален мач в тура. Полякът е роден през 1990 година и в момента заема 52-ра позиция, но през миналата година успя да достигне до 14-то място в света, а през 2012 година игра финал на "Мастърс 1000" турнира в Париж.

 

Янович се провали при последната си поява на корта, именно на турнира в Торонто, където загуби още в първи кръг от играещия с уайлд кард канадец Питър Полански.

 

Световният №1 Новак Джокович също претърпя разочарование в Торонто, а в Синсинати ще очаква във втори кръг Жил Симон или квалификант. Ноле отново може да срещне Жо-Вилфред Цонга, този път на четвъртфинал, след като французинът го отстрани в трети кръг в Торонто.

 

В долната част на схемата в Синсинати попадат хора като Роджър Федерер, Анди Мъри, Томаш Бердих, Милош Раонич, Ърнест Гулбис, Джон Иснър и други. 

 

В първи кръг Федерер почива, а във втори очаква победителя от двубоя между Вашек Поспишил и Радек Щепанек. Анди Мъри пък ще стартира срещу квалификант или старият познайник на българските фенове Жоао Соуса от Португалия. Среща между Мъри и Федерер е възможна още на четвъртфинал, а на полуфинал двамата могат да срещнат Бердих, Раонич, Гулбис и други.

 

ОСНОВНА СХЕМА В СИНСИНАТИ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини