Димитров - Цонга - 4:6, 3:6 (ГЕЙМ ПО ГЕЙМ)



09-08-2014 12:49 | Николай Драганов

Григор Димитров записа поражение в полуфиналния двубой срещу Жо-Вилфред Цонга на "Мастърс 1000" турнира в Торонто след 4:6, 3:6 в отделните части. Гришо достигна до тази фаза след последователни трисетови победи над Доналд Йънг, Томи Робредо и Кевин Андерсън, като всяка една от тях бе по-драматична и невероятна от предишните. 

 

Развитието на двубоя гейм по гейм:

 

СЕТ 1:

(сервира Григор Димитров)

 

1:0 - Хубаво начало за мача, Гришо печели сравнително лесно първия гейм на 30 точки, въпреки че изостана за кратко с 15:30, но с хубав начален удар си гарантира гейма.

 

1:1 - Гейм за Цонга, който вкара само един първи сервис, но успя да наниже няколко отлични уинъра.

 

2:1 - Гейм за Димитров, който премина през равенство, но за щастие макар и от втори сервис Гришо спечели следващите две разигравания.

 

2:2 - Гейм за Цонга, който имаше проблеми в първите няколко разигравания и позволи да се стигне до 30:30, но с два страхотни първи сервиса реши набързо нещата в своя полза.

 

3:2 - Гришо печели сервиса си на 15 и връщата топката в полето на Цонга. Засега французинът успява да пласира едва 36% първи сервис, но въпреки това дори не е позволил да се стигне до точка за пробив. Процентът успешен първи сервис на Гришо е 63%.

 

3:3 - Четири от пет вкарани първи сервиса за Цонга в този гейм, логично записан набързо на сметката му.

 

4:3 - Димитров изостана с 0:30 след отличен удар на Цонга и двойна грешка, но запази спокойствие и записа четири поредни точки в своя полза, които отново го извеждат напред в резултата.

 

4:4 - Ново равенство в гейм, който започна с три поредни втори сервиса на Цонга, от които Гришо спечели само една точка. Последваха два отлични първи сервиса и гейм за Цонга.

 

4:5 - Пробив в полза на Цонга. Гришо поведе с 40:15, но допусна две леки точки за съперника, като при втората не успя да отиграе лека топка след удар във филето. При 40:40 Цонга натисна ударно още от ретур и измъкна разиграването, а при точката за пробив Гришо игра на втори сервис, който Цонга върна със страшна сила в полето му, стигайки много бързо до пробив. 

 

4:6 - Най-дългият гейм в мача, в който Цонга успя да спаси четири точки за връщане на пробива с невероятни първи сервиси. Гришо пропусна своята възможност и логично губи първата част.

 

СЕТ 2:

(сервира Григор Димитров)

 

1:0 - Гейм за Димитров, който поведе с 40:0, но след това допусна двойна грешка, даде още една точка на Цонга и на път да си усложни нещата, когато Цонга прати една топка далеч в аут след мощен форхенд на Гришо.

 

1:1 - Французинът не среща сериозни проблеми при първия си сервис гейм във втория сет и изравнява с гейм на 15.

 

1:2 - Пробив на 0 за Цонга. Трябва да признаем, че тази вечер французинът е с класа над своя съперник в разиграванията и печели почти всяко по-дълго разиграване, а всичко по-интересно в мача е негово дело. 

 

1:3 - Два аса, феноменален уинър по диагонала и точка след сгрешен ретур при втори сервис - гейм на 0 за Цонга. За надмощието на французина говори и факта, че той е реализирал цели 18 срещу 9 уинъра на Гришо в този мач.

 

2:3 - Гришо набързо изостана с 0:40 и тъкмо когато изглеждаше, че съвсем е свалил гарда, успя да спаси и трите точки за пробив. Стигна се до нова такава, този път спасена с ас, като в крайна сметка Димитров измъкна гейма и преднината на Цонга остава само 1 пробив. Въпреки това Димитров изглежда физически, а вероятно и психически преуморен след трите трисетови драми, през които премина до този момент.

 

2:4 - Гейм на 15 за Цонга, а езикът на тялото на Гришо продължава да не дава надежди за обрат. Публиката в Торонто се опитва да надъха Димитров, а до края на мача има достатъчно време българинът да се опита да се пребори за нещо повече от двусетова загуба.

 

3:4 - Гришо отново се разходи по ръба на бръснача, след като поведе с 40:15, но допусна да се стигне до две точки за пробив. Димитров успя да ги спаси, след което с два добре пласирани сервиса принуди Цонга да сгреши с ретурите и измъква гейма.

 

3:5 - Гейм на 0 за Цонга, който крачи уверено към финал в Торонто.

 

3:6 - Втори пробив в сета на сметката на Цонга, след като Гришо за пореден път изостана с 0:40. Първият мачбол бе спасен след ретур в мрежата на Цонга, но при втората възможност французинът взе инициатива, построи отлично разиграване и успя да го принуди Димитров да сгреши, което означаваше край на авантюрата на Гришо в Торонто.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини