Григор: В края бях по-силен психологически



09-08-2014 06:18 | Калин Дацов

Най-добрият български тенисист в историята Григор Димитров продължи с отличните си изяви през сезона и тази седмица вече достигна полуфиналите на "Мастърс 1000" в Торонто.

Пътят му не бе никак лек и в четвъртфиналите Гришо се наложи да спасява два мачбола срещу Кевин Андерсън преди да измъкне битката - 5:7, 7:5, 7:6(8).

Само през 2014-а Гришо вече е спечелил 15 от 17 двубои, които са достигнали до решителен трети сет и вече има два поредни полуфинала в "Мастърс 1000" сериите.

"Знаех какво да очаквам от него. Дори не знам колко пъти сме играли един срещу друг и в тях никога не се е случвало някой да спечели без да загуби сет.

"И двамата не показахме най-добрия си тенис, но с неговия сервис това винаги може да се окаже решителен фактор. В крайна сметка всичко опира до няколко важни точки. Всичко опира да психологическата устойчивост, чрез която да вземеш превес. В края се оказах по-силен," коментира Димитров.

Иначе Григор за втори път тази година спасява мачбол и печели свой мач след успеха си във финала на турнира в Куинс над Фелисиано Лопес.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини