Гришо измъкна луд мач от Робредо в Торонто!



07-08-2014 21:07 | Николай Драганов

Григор Димитров записа нова прекрасна победа на "Мастърс" турнира в Торонто, надигравайки със 7:5, 5:7, 6:4 Томи Робредо (Испания). Българинът взе реванш за единствения си двубой срещу Робредо до този момент, който бе изгубил през миналата година в Барселона. 

Благодарение на днешния си успех Гришо се класира на четвъртфинал, където ще играе срещу Кевин Андерсън, отстранил по-рано днес шампионът от Australian Open Станислас Вавринка след 7:6(8), 7:5.

Победата над Робредо дойде по изключително драматичен начин, като до последния момент мачът бе изключително равностоен и трудно някой можеше да се нагърби с прогноза за неговия изход. Българинът успя да пробие в десетия гейм на решителния трети сет, въпреки че се изправи срещу изключителен съперник, който почти нямаше слаб елемент от играта по време на целия мач.

Димитров можеше да приключи мача много по-рано, но силната игра от основната линия и убийствените бързи форхенди на Робредо не позволиха това да се случи. Гришо водеше с пробив във втория сет, но допусна обрат и мачът влезе в решителен трети сет, който бе решен от няколко минути на истинска класа и характер.

Още от самото начало на двубоя двамата се вкопчиха в здрава битка, като сервираха отлично и не допускаха сериозни колебания и шансове за противника при начален удар. Гришо нанесе своя удар в последния възможен момент, когато при 6:5 на своя полза стигна до първи точки за пробив и от втория опит затвори сета в своя полза.

 

Сценарият се обърна през втората част, която завърши по сходен начин, но с успех за Томи Робредо. Серията на Гришо от края на първия сет продължи и в началото на втория, като българинът успят да стигне до преднина от 3:0 след ранен пробив. Той бе върнат от Робредо при 4:3, при това без Гришо да спечели точка, а малко по-късно испанецът изравни. В тези минути Робредо правеше страхотни неща по корта, което разколеба Димитров и при 5:5 той изигра ужасяващ гейм, отново губейки подаването си на 0, а малко по-късно Робредо изравни резултата в сетовете.

 

Разочарованието от изпусната инициатива не пречупи Григор Димитров и той излезе още по-готов за битка в решителния трети сет. Българинът първи стигна до шанс за пробив при 3:2 в своя полза, но Робредо успя да спаси два брейкбола. Мачът влезе в заключителната си фаза при страхотно напрежение и за двамата състезатели, като 32-годишният Робредо по нищо не отстъпваше на младия си съперник и успяваше да реализира невероятни форхенди. Все пак при 5:4 в полза на Димитров българинът се възползва от напрегната за съперника си ситуация, показа отлична защита и много агресия и стигна до мачбол. Той бе спасен от Робредо, но секунди по-късно подкрепян от българската публика Гришо се добра до нова възможност и този път прати трибуните в екстаз, стигайки до победата.

 

До този момент Григор Димитров има шест двубоя срещу 203-сантиметровия Кевин Андерсън, като Гришо води с 4:2 победи. Първият им мач е през 2009 година на турнир от сериите "Чалънджър", когато победител е южноафриканецът. През 2012 година на тревата в Ийстбърн Гришо взима реванш. Същата година Андерсън печели мачът им в Сан Хосе след загуба в първия сет и два спечелени тайбрек. Предстоят нови два мача на трева - в Куинс и на "Уимбълдън", спечелени след здрава битка от Гришо. Най-хубавите спомени на Димитров пък са от финала в Акапулко през тази година, когато Димитров спечели първия си ATP 500 турнир след успех с 7:6(1), 3:6 7:6(5) над Андерсън.

Гришо завърши двубоя с 52% първи сервис срещу цели 78% за съперника му, като допусна и шест двойни грешки срещу само една за Робредо. 

 

ГРИГОР ДИМИТРОВ - ТОМИ РОБРЕДО - 7:5, 5:7,  (ГЕЙМ ПО ГЕЙМ)

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини