Григор Димитров самокритичен след победата



07-08-2014 08:55 | Станко Димов

Григор Димитров стартира с труден успех участието си на „Роджърс Къп” в Торонто. Българинът надви с 2:1 сета (4:6, 6:2, 6:3) американеца Доналд Йънг и достигна до III кръг (осминафинал). Ето какво каза пред журналисти най-добрият роден тенисист.

„Определено не беше лесен мач като за начало. Той (Йънг) игра много добре през последните две седмици. За мен пък това беше първи мач на твърди кортове. Така че единственото нещо, което можех на направя, е да изляза на корта и да се опитам да играя моята игра. Имах предимство от 4:1 в първата част, но за съжаление загубих концентрацията си и просто изпуснах момента, а това ми костваше сета.

Не трябва да си позволявам спадове като този, особено на нивото, на което искам да бъда и да се състезавам. Но след това, във втория и третия сет поех контрола върху случващото се на корта, изиграх няколко добри гейма и успях да измъкна победата”, коментира Григор Димитров след срещата. 

Днес Гришо ще се изправи срещу 32-годишния испанец Томи Робредо, като при нов успех ще достигне до четвъртфинал в турнира. Относно предстоящия сблъсък с испанеца, Димитров каза следното:

„Томи е един от най-трудните опоненти. Той е страхотен тенисист и е от дълги години в тура. Много е опитен и много добре знае какво да прави на корта. Какво мога да кажа? Предстои един страхотен мач за мен. Чакам го с нетърпение, защото очаквам да повиша нивото си на игра и да покажа един по-добър тенис в сравнение с този срещу Йънг", коментира Григор Димитров.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини