Трудна, но сладка победа за Григор Димитров



07-08-2014 00:24 | Николай Драганов

Най-добрият български тенисист Григор Димитров стартира с трудна, но сладка победа своето участие на "Мастърс 1000" турнира в Торонто. Гришо успя да надиграе с 2:1 сета американецът Доналд Йънг след 4:6, 6:2, 6:3 в отделните части.

 

Димитров не изигра своя най-солиден мач, но с характер и повече класа в напрегнатите и ключови минути от мача се добра до своята първа победа в този турнир. До този момент Гришо имаше едно отпадане в квалификациите и едно в първи кръг, но днес сложи край на тази отрицателна статистика. Следващият съперник на Димитров ще бъде испанецът Томи Робредо, който надигра със 7:5, 6:4 Жил Симон.

 

За целия мач Гришо записа едва един ас на сметката си, като допусна и цели седем двойни грешки. Димитров успя да вкара 56% от своя първи сервис, колкото имаше и съперникът му. Българинът записа 18 срещу 13 уинъра за Йънг и допусна 35 непредизвикани грешки срещу 37 за американеца. 

 

Голямата звезда на българския спорт обаче бе отличен в най-важния елемент - точките за пробив, като показа 100%-това успеваемост и спечели 4 от 4 възможности, което му гарантира успеха. Това бе и първа победа за него след като намери място в Топ 10, тъй като именно турнирът в Торонто е първи за Димитров след "Уимбълдън".

 

Мачът започна повече от добре за Димитров, който записа ранен пробив и поведе с 3:0. Сякаш от нищото последва неочакван спад и ролите на корта се размениха - американецът оставаше стабилен, докато Гришо изгуби първия си сервис, допускаше доста грешки и не успяваше да постигне нищо от ретур. В крайна сметка Йънг успя да спечели пет поредни гейма и да поведе с 1:0 сета.

 

За щастие през втората част Григор постепенно стабилизира своето представяне и отново започна да печели по-завързаните разигравания. При 3:2 той се възползва от колебливи минути в играта на своя съперник и проби, като този път до края на сета не изпусна инициативата, а в края дори обърна Йънг от 0:40 за втори пробив в сета.

 

Решителен за третия сет и за мача отново се оказа шестият гейм, който бе един от най-красивите в мача и за щастие завърши с пробив за Григор Димитров. Още в следващия гейм Гришо показа страхотен характер и спаси две точки за пробив, а при 40:40 реализира невероятно воле, което е много вероятно да му донесе пореден приз за "Удар на деня". При 5:3 Димитров също изигра труден гейм, в който Йънг даде последните си сили, за да остане в мача и дори стигна до нова точка за пробив. Гришо я спаси, а от четвъртия мачбол успя най-после да пречупи съперника и да затвори двубоя.

 

Гришо има един единствен двубой в кариерата си до този момент срещу следващия си съперник в Торонто Томи Робредо. През миналата година в Барселона испанецът успя да стигне до победата в два сета. Благодарение на днешния си успех Димитров заработи 90 точки за ранглистата и $39 000 от наградния фонд.

 

ГРИГОР ДИМИТРОВ - ДОНАЛД ЙЪНГ - 4:6, 6:2, 6:3 (ГЕЙМ ПО ГЕЙМ)

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини