Григор Димитров Доналд Йънг - 4:6, 6:2, 6:3 (ГЕЙМ ПО ГЕЙМ)



06-08-2014 21:27 | Николай Драганов
Григор Димитров записа първа победа в своята кариера на турнира от сериите "Мастърс 1000" в Торонто, надигравайки американецът Доналд Йънг с 4:6, 6:2, 6:3.


РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ:

СЕТ 1
(сервира Григор Димитров):

1:0 - Отличен откриващ гейм за Димитров, който даде само една точка на своя съперник.

2:0 - ПРОБИВ ЗА ГРИГОР ДИМИТРОВ! Гришо успя да се възползва по отличен начин от колебливото начало на мача за Йънг, като достигна до точка за пробив, притисна съперника и успя да го принуди да изкара топката в аут за първия пробив в мача!

3:0 - Пробивът е затвърден, като Гришо отново даде само една точка на съперника си. За момента българинът изглежда изключително съсредоточен и солиден на корта.

3:1 - Доналд Йънг печели първи гейм в мача. Този път американецът остана стабилен на начален удар и даде само точка на Гришо.

4:1 - Гейм на 0 в полза на Григор Димитров. За момента Гришо поддържа 90% вкаран първи сервис, което логично се отразява и на резултата.

4:2 - Първи гейм на 0 за Йънг. Американецът прави всичко възможно, за да разнообразява своята игра, като в този гейм успя да спечели няколко хубави дълги разигравания.

4:3 - За съжаление Доналд Йънг връща пробива! Гришо загуби първото си подаване и изостана с 0:40, включително и с двойна грешка при третия сервис. Българинът успя да спаси първата точка за пробив с отличен начален удар, но при втората възможност отново не успя да вкара първи сервис, а при разиграването удари топката с ръба на ракетата и я изпрати в аут.

4:4 - Гришо успя да се задържи в този гейм и стигна до 40:40, като два пъти Йънг игра на втори сервис, но и в двата случая Димитров не успя да се възползва и резултатът бе изравнен.

4:5 - Втори пробив в мача за Доналд Йънг! Какво се случва с Григор Димитров? Българинът отново почти не успя да пласира първи сервис и изостана с 15:40, спаси първата точка след дълго и сложно разиграване, но при втората възможност прати топката в мрежата и Йънг ще сервира за първия сет.

4:6 - За съжаление американецът печели първия сет. Почти без разигравания Йънг достигна до 40:0, загуби едно подаване, но след нова топка в мрежата на Гришо първата част приключи в полза на неговия съперник. За съжаление ролите на корта се обърнаха и във втората част Гришо е този, който прави много повече грешки и позволява на съперника си да печели без да прави кой знае какво. 

СЕТ 2 (сервира Григор Димитров):

1:0 - Гришо прекъсва серията от поредни геймове за и печели първото си подаване във втората част. Това отново не се случи лесно, като Димитров трябваше да премине през равенство и две по-дълги разигравания, но геймът все пак е в неговата сметка.

1:1 - Йънг печели на 15. Гришо избяга доста метри в този гейм, но трябва да се признае, че американецът в момента солиден и прецизен, построява добре своите разигравания и не допуска изненади в тях.

2:1 - Гришо измъква нов гейм в своя полза, този път на 30. Американецът изобщо не се притеснява да излиза на мрежата и го прави при всяка възможност, като засега демонстрира хубави волета и успява да притиска Димитров. В този гейм Гришо успя да реализира хубав минаващ удар, но и изгуби точка след солидно излизане на мрежата от страна на Йънг.

2:2 - Гейм на 0 за Йънг. След колебливото начало на мача, засега американецът не дава на Гришо дори да помисли за точка за пробив, а в този гейм българинът отново нацели топката с ръба на ракетата и я прати далеч в аут.

3:2 - Гейм на 15 за Григор Димитров. Американец опита да бъде агресивен от ретур, но за щастие не се получи. Дали не е време за пробив в подаването на Йънг?

4:2 - ПРОБИВЪТ Е ФАКТ! Йънг започна добре гейма, но Гришо успя да се закачи за него и стигна до 30:30, което моментално покачи напрежението у американеца. Димитров усети това и го притисна максимално, стигна до точка за пробив и отново реализира още от първия опит след аут на Йънг. 

5:2 - Пробивът е затвърден! Гришо отново показа колебания в първия си начален удар, като допусна и нова двойна грешка - общо пета срещу само една за Йънг, но все пак показа здрави нерви и спечели гейма на 15. Йънг ще сервира за оставане във втората част.

6:2 - РЕЗУЛТАТЪТ Е ИЗРАВНЕН! Йънг поведе с 40:0, но Гришо не се отказа и успя да запише пет поредни точки, с което стигна до втори пробив! Трети решителен сет ще реши изхода на този мач!

СЕТ 3 (сервира Григор Димитров):

1:0 -
За трети път в мача Гришо сервира първи в сета и успява да спечели подаването си. 

1:1 - Йънг печели подаването си на 0. Американецът отново показа добра игра на мрежата.

2:1 - Гришо допусна шестата си двойна грешка, но за съжаление при достатъчно добра преднина и печели гейма на 30. 

2:2 - Увеличиха се двойните грешки и на сметката на Йънг, който допусна две такива в този гейм, но за съжаление това се оказаха единствените точки на Гришо в него.

3:2 - Гейм на 30 в полза на Григор Димитров. Димитров допусна нова двойна грешка за 30:30, но не позволи тя да му се отрази психически и още в следващия гейм записа уинър със 148 мили в час. Мачът навлиза в своите решителни минути.

4:2 - ПРОБИВ В ПОЛЗА НА ГРИШО! Страхотен гейм, в който Димитров успя да излезе на три пъти напред в резултата, като спечели две страхотни дълги разигравания и постави своя съперник под напрежение. Йънг се пречупи и Гришо се доближава място в трети кръг!

5:2 - Нов драматичен гейм, за щастие Гришо затвърждава пробива! Българинът се измъкна от много тежка ситуация, след като първо изостана с 0:30, а след това успя да спаси и две точки за пробив! При 40:40 Гришо успя да реализира воле, което със сигурност ще кандидатства за "Удар на деня", а в следващото разиграване отново показа агресия и нахлу към мрежата, принуждавайки Йънг да сбърка. Мощно C'MON огласи Централния корт, а американецът ще сервира за оставане в мача.

5:3 - Йънг остава в мача след гейм на 15, но всичко е в ръцете на Димитров.

6:3 - ГЕЙМ, СЕТ И МАЧ ЗА ГРИГОР ДИМИТРОВ! Последният гейм се усложни повече от необходимото, като Гришо дори трябваше да спасява точка за пробив, но все пак при четвъртия мачбол затвори двубоя в своя полза!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини