Федерер: Нямам какво да доказвам на никого



05-08-2014 20:06 | Николай Драганов

Носителят на 17 титли от Големия шлем Роджър Федерер ще дебютира тази нощ в тазгодишното издание на "Мастърс" турнира в Монреал с двубой срещу Петер Полански, който трябва да започне не преди 02:00 часа българско време. За Маестрото това ще бъде първи турнир след забележителното представяне на "Уимбълдън", където швейцарецът загуби финалната битка от Новак Джокович.

 

"Чувствам се по-отпочинал от всякога", коментира Федерер преди първия си мач в Торонто. "Нямам какво да доказвам на никого. Въпросите за мен днес са как се чувствам на тренировка, какви са моите мотивации. Когато бях по-млад усещах напрежението, интересувах се какво говорят хората за мен. Това вече далеч не е така и просто обичам да се връщам на места като Торонто", добави Роджър.

 

"Готов съм да атакувам през втората част на сезона. Вече дори мога да кажа, че сезонът като цяло е добър. Щастлив съм, защото физически се чувствам добре и успявам да играя на високо ниво. Наслаждавам на тениса дори повече сега, тъй като най-накрая успях да реша проблемите си гърба, които имах през миналата година", заяви още световния №3.

 

В отсъствието на Рафаел Надал швейцарецът е поставен под №2 в схемата в Торонто и ще се размине с играчи като Новак Джокович, Анди Мъри, Григор Димитров и други, които са в горната част на схемата. 

 

Роджър Федерер коментира и звездата на домакините от Канада в женския тенис Южени Бушар, като Маестрото не спести похвалите си по адрес на младата канадска красавица. "Срещнахме се за първи път през 2009 година, когато спечели турнира при девойките тук. Тя е играч със страхотно поводение. Тя не е от момичетата, които празнуват след всяка точка - нещо, което аз никак не харесвам, така че оценявам високо факта, че тя не го прави. Изглежда много нормално момиче. Наистина се надявам, че ще съумее да печели големите турнири занапред", завърши 17-кратният шампион от Големия шлем.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини