Шаратрова - успешният модел



30-07-2014 13:51 | Sportcafe

"Шаратров" или "Димипова"?

 

Все още си чеша главата кой от двата прякора ще подхожда повече на звездната двойка. Както и да ги наречем, тяхната връзка със сигурност носи само позитиви на тениса.

 

Неприятното на модерните времена е, че спортните личности и темите, които засягат, са изцяло подчинени на това да спасят обществения имидж.

 

Пресконференциите на футболните мениджъри и топ играчите, например, в голямата си част са само повтаряне на шаблони, формулирани в доброто име на клубовете от техните PR и медийни съветници.

 

Големи личности

 

Най-темпераментните и вълнуващи дни на Йън Ботъм, Джон Макенроу и Пол Гаскойн се безмилостно зачеркнати. Само погледнете съвременните мачовци като Кевин Питерсен и Марио Балотели, които се оказват притиснати да сменят обстановката след поредния скандал, в който се замесят.

 

Анди Мъри е чудесен пример за това как един британски спортист от най-висок калибър е принуден да се свие напълно в черупката си.

 

Роденият в Шотландия тенисист е недооценена личност. Оставате с впечатлението, че 27-годишният Мъри е популярен човек, но сухото му чувство за хумор никога не пробива наложената му обвивка в медиите.


Перфектното партньорство

 

Шарапова и Димитров изглеждат като двойка, която е на правия път. Връзката им е ярък лъч, независимо от това дали естетите твърдят, че не е нищо повече от една любов, която пълни страниците на вестници като "Дейли мейл".

 

И въпреки желанието на същите тенисът да не е само спорт, а да носи и послание.

 

Двамата провокират огромен интерес и показват човешката страна на професионалния спорт. Докато са заедно, хората ще се интересуват от самите тях, а не от глупавите заглавия и дописки.

 

Израстване

 

Съюз между двама топ спортисти се поддържа трудно. Рори Макилрой и Каролина Вожняцки демонстрираха нагледно това. Но да се види, че при Шарапова и Димитров хармонията изглежда е пълна, е страхотно.

 

Димитров - следващата голяма звезда в тениса

 

Шарапова има сериозен бизнес и една от най-богатите тенисистки, но връзката с Григор разкрива другата и страна. Българинът, въпреки че никога не е печелил турнир от Големия шлем, се ползва с огромна популярност и лицето му е все по-привлекателно за големите компании.

 

Двете звезди печелят все повече фенове на тениса и може би светът има нужда от още няколко "Шаратрови" (Реших, че това е изборът ми за име на двойката).

 

Хари Уол, GMS

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини