Григор Димитров: Мога да победя всеки



27-07-2014 20:04

Григор Димитров смята, че благодарение на натрупания от него опит резултатите му в последната година са видимо по-добри. Той е уверен в в себе си и вярва, че може да развие още всички аспекти в играта си.

"Днес съм по-устойчив и като цяло по-завършен играч от миналата година. Подобрявам непрекъсната играта си. Имам потенциал за подобрение във всички удари и това е много добре. Това ми дава увереност," коментира Димитров пред "Дневник".

Той се връща и към едно от тежките си поражения през сезона - в четвъртфиналите на Откритото първенство на Австралия от Рафаел Надал.

"Не е приятно да се загуби такъв мач на такъв в турнир. Отново – това е част от играта и от моето развитие. Така ги приемам нещата. Основната поука е, че мога да победя всеки. Опитът на такъв етап от турнира е много важен. Вече имам по-голям опит," обяснява Димитров.

Гришо смята също, че цялостното му израстване се дължи на всичките му треньори през годините.

"Всеки един от тях е бил много добър и с голям опит. Всеки е имал принос в развитието ми. Разбира се, че всеки има своите методи и виждания. Роджър (Рашид) е различен с това, че проявява по-малко разбиране към отсрещната страна", смята българският тенисист.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини