Григор поставен под №3 във Вашингтон - вижте жребият



Григор поставен под №3 във Вашингтон - вижте жребият
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
26-07-2014 15:45 | Станко Димов

Григор Димитров се завръща на корта идната седмица на турнира Citi Open във Вашингтон (САЩ). Най-добрият български тенисист е поставен под №3 в схемата и в първи кръг ще почива. Във втори Гришо ще срещне състезател от квалификациите или американеца Доналд Йънг, с когото имат по две разменени победи.

При победа, сред възможните съперници на Гришо в трети кръг са Денис Истомин, Бърнард Томич, Алехандро Гонсалес и квалификант. Поглед по-напред в схемата показва, че най-опасен (според мястото си в схемата) съперник на Димитров на евентуален четвъртфинал е Кевин Андерсън. Ако стигне до полуфиналите, Гришо може да срещне някой от Джон Иснър, Милош Раонич, Лейтън Хюит, Иво Карлович и др.

Водач в схемата във Вашингтон е чехът Томаш Бердих, който получи „уайлд кард” от организаторите. Той и Гришо могат да се срещнат в американската столица само на финал.

През миналия сезон Григор Димитров достигна до четвъртфинал в турнира, където отстъпи след два тайбрек-сета пред Томи Хаас.

Турнирът Citi Open е от категорията АТР 500 и с него Димитров ще започне участието си в т.нар. US Open серии. След надпреварата във Вашингтон, Димитров ще се включи и в „Мастърс 1000” турнирите в Торонто и Синсинати. След тях разбира се предстои „черешката на тортата” в сезона на твърди кортове в Северна Америка – US Open. 

ОСНОВНА СХЕМА ВЪВ ВАШИНГТОН

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини