Гришо грейна и във Vogue



19-07-2014 02:24

Популярността на Григор Димитров расте с темповете, с които той катери ранглистата в тениса. Това е и причината модната библия "Vogue" да го избере за главно действащо лице на новия си брой, пише "Стандарт".

Гришо сам се похвали за фотосесията в профила си в "Instagram", където публикува снимка с екипа на списанието. "Благодаря на "Vogue" за невероятния ден", написа Григор.

В същото време българинът спечели три от класациите на реномираното спортно списание "Sports Illustrated" за първата половина от сезон 2014. Григор беше отличен за пробив. "Преди началото на сезона Димитров бе преминавал само веднъж втори кръг на турнир от Големия шлем. Есента спечели първата си титла на АТР ниво и започна годината под номер 23, но седем месеца по-късно 23-годишният българин вече е в Топ 10, спечели още три АТР титли, достигна до четвъртфинал на Australian Open и полуфинал на Уимбълдън", коментира изданието.

Българинът триумфира и в категорията "Най-добро разиграване". "Димитров срещу Мъри на полуфиналите на турнира в Акапулко - разиграване, продължило 27 удара, в което и двамата се движиха страхотно по корта, покривайки всяка точка от него. Димитров спечели мача, а след това на финала победи Кевин Андерсън", припомня "Sports Illustrated".

Третото отличие на Григор е за "Най-добра постъпка на корта". "Той помогна на едно от момичетата, които гонят топките на Мастърса в Маями - Мистър Димитров спря мача и ескортира чувстващото се зле физически момиче", отбелязва изданието.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини