Гришо е поставен под №9 в предварителния списък на US Open



18-07-2014 01:09

Организаторите на Откритото първенство на САЩ обявиха предварителния списък с номерата на състезателите, които ще попаднат в основната схема за тазгодишната надпревара при мъжете. Той е формиран на базата на световната ранглиста към 14-и юли. Според него в турнира ще вземат участие представители на поне 36 страни.

Световният номер 1 Новак Джокович оглавява списъка пред Рафаел Надал, който ще защитава трофея си. Сърбинът ще се опита да постигне нещо забележително, ако намери място отново в двубоя за титлата. Така той би достигнал до пети пореден финал в Ню Йорк. 

От своя страна Надал може да изпревари Пийт Сампрас по брой титли от Големия шлем, ако спечели титлата. До момента двамата имат по 14.

Най-добрият българин Григор Димитров за момента е поставен под номер 9 в този предварителен списък. Той си осигури тази възможност след силното си представяне на Уимбълдън. US Open е турнирът от Големия шлем за Димитров с най-неубедителни резултати. Дотук той няма нито една победа в основната схема. През 2013-а той загуби в петсетов двубой от 95-ия в света тогава Жоао Соуса.

Откритото първенство на САЩ започва на 25-и август.

Топ 10 поставени според ранглистата към 14 юли:
1. Новак Джокович
2. Рафаел Надал
3. Роджър Федерер
4. Стан Вавринка
5. Томаш Бердих
6. Милош Раонич
7. Давид Ферер
8. Хуан Мартин дел Потро
9. Григор Димитров
10. Анди Мъри

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини