Официално: Григор Димитров е част от Топ 10 (видео)



07-07-2014 10:29 | Станко Димов

Григор Димитров записа дебют в Топ 10 на световната ранглиста на АТР на 7 юли. От днес първата ракета на България е №9 в класацията. Това се дължи на великолепното представяне на Димитров на "Уимбълдън", където достигна до историческия полуфинал. Лидер на ранглистата пък е Новак Джокович, който изпревари от първата позиция Рафаел Надал. Трети е Федерер.

Григор вече е на шесто място в подреждането "Race to London" за заключителния турнир на най-добрите осем тенисисти, който се провежда в британската столица в края на сезона. Хасковлията изкачи четири позиции. Преди него са само Джокович, Надал, Федерер, Вавринка и Бердих. В това подреждане се вземат предвид резултатите от 1 януари 2014 г.

От другите български тенисисти прогрес записа Александър Лазов. Благодарение на 10-те точки от финала, който игра на фючърса в Стара Загора, левичарят изкачи 44 места до №510.

При жените Цветана Пиронкова не успя да защити точките си от осминафинала на "Уимбълдън" през 2013 година и се смъкна с 14 места до №54.

Втората ни ракета Елица Костова изкачи 14 места, благодарение на титлата си от турнира в Монпелие.

Националката за "Фед къп" ще играе днес решителна среща от третия кръг на квалификациите на турнира на WTA в Букурещ срещу Ванда Лукаш от Унгария. Вчера Костова победи чехкинята Дениза Алертова с 6:7(4), 6:3, 6:3, с което си осигури минимум 14 точки за световната ранглиста.

РАНГЛИСТА АТП

ГОДИШНА РАНГЛИСТА ATP

РАНГЛИСТА WTA

ГОДИШНА РАНГЛИСТА WTA


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини