Лудото английско лято



Лудото английско лято
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
04-07-2014 08:09 | Тодор Димитров

Точно преди 20 години, на 4 юли, САЩ празнуваше своя национален празник, а България тръпнеше в очакване на новини от Страната на неограничените възможности, където нашите футболисти се подготвяха за осминафинала срещу Мексико. Днес САЩ пак празнува своя национален празник, а България тръпне в очакване на полуфинала на Григор Димитров от най-великия тенис турнир „Уимбълдън”.

И тогава, и сега българинът няма особени поводи за радост в своето ежедневие. Борба за насъщния при едно от най-крадливото правителство – това на Любен Беров. Днес 20 години по-късно пак борба за насъщния при едно май още по-крадливо правителство и едно безвремие.

Едно 23-годишно момче от Хасково обаче ни накара да полудеем. И тази лудост е прекрасна! Накара ни да забравим за сивото си ежедневие. Накара ни да се гордеем, че сме българи. Едно позабравено чувство. Колко е хубаво! НАЛИ?

Преди 20 години улиците бяха пусти по време на мачовете на Пеневата чета. И причината не бе само часовата разлика. Днес следобед отново стотици хиляди българи ще са пред телевизионните екрани или своите компютри на работните си места.

И нека се вее българския трибагреник независимо от резултата в двубоя с Новак Джокович. И нека започнем деня с усмивка. Нека го завършим с такава. Защото Гришо ни показа как може един българин да побеждава с усмивка и доказа на големите, че с него вече шега не бива. Вече е съвсем близо до сбъдване на мечтата на всяко едно дете с ракета в ръка - титла от "Уимбълдън". През 2008 г. едва на 17 години хасковлията спечели турнира за юноши на свещената трева в Лондон. Датата бе 6 юли. Сега финалът при мъжете пак е на 6 юли!

Тодор Димитров, Sportmedia.tv

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини