Гришо: С Шарапова сме работохолици, мога да науча много от нея



25-06-2014 23:10

Григор Димитров остана много доволен от днешната си победа за час и половина игра над Люк Савил във втори кръг на Уимбълдън с 6:3, 6:2, 6:4. Това бе първият двубой на българина на централния корт в Лондон и той изрази радостта си от този факт.

"Да изляза на централния корт определено е нещо, което ще запомня. Колко хора могат да кажат, знаете ли, аз съм играл свой мач там. Изумително е. Радвам се, че постигнах такава убедителна победа. Опитах се да бъда солиден и имах правилен подход," сподели българинът.

Гришо бе попитан и дали прогресът му в последно време може да бъде свързван с цялостното влияние, което му оказва и неговата приятелка Мария Шарапова. "Състезаваме се в един спорт, но не сме в една категория. Мога само да кажа, че Мария е една от най-здраво работещите състезателки. Тя просто е най-добрата в това, което прави," хвали рускинята Димитров, определяйки и двамата като "работохолици".

"Мога да науча много от нея. Но е важно какво научавам сам за себе си и играта си. Чудесно е да разчитам на подкрепата й," доволен е Григор.

Първата ни ракета също така изразява задоволството си от работата си с треньора Роджър Рашид. "Работихме много здраво в последните месеци. Особено в преди началото на сезона, когато бе нужно да поставим основите. Мисля, че постигаме добро сътрудничество на корта и извън него. Той е много строг, но честен и обича да работи. Аз също съм готов да дам 110% от себе си всеки един ден."

В следващата фаза Гришо ще срещне 21-ия поставен Александър Долгополов.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини