Виландер: Григор е фаворит на Уимбълдън и ще бъде голям шампион (видео)



25-06-2014 18:53

Легендарният Матс Виландер специално анализира представянето до момента на Григор Димитров по време на Уимбълдън. Шведът е на мнение, че българинът е все по-близо до това да направи своя голям пробив сред най-добрите и в следващите 5-6 години ще е сред главните фаворити в Лондон.

"Смятам, че в следващите дни Григор наистина може да постигне нещо наистина значимо. На трева той просто има възможност да играе по начина, по който иска. А именно с много печеливши удари.

"Той се движи страхотно, тренира по-здраво от всякога и в момента е напълно съсредоточен да отиграва всяка топка както биха направили най-добрите в света. И го прави," казва Виландер по повод по-добрите резултати на Гришо през тази година.

Виландер е убеден, че играта на тревни кортове дава най-много възможности за изява на Димитров. "На трева той не е нужно твърде много да анализира, а да реагира своевременно на случващото. Точно както правеше Роджър Федерер преди.

"Това може да е турнирът, на който Григор Димитров да направи своя голям пробив. Тревата е най-предпочитаната настилка за него и съм сигурен, че кортовете на Уимбълдън са любимото му място за игра," коментира Матс.

Виландер смята, че успехът наскоро на Григор на турнира в Куинс, е бил наистина важен, а също и подкрепата, която той получава от Роджър Рашид и вероятно от Мария Шарапова. "Григор е сред фаворитите за титлата тази и в следващите пет-шест години на Уимбълдън," смята Виландер.

"Григор обича да играе на Централния корт, да бъде под прожекторите. Но извън игра е срамежлив и тих. Той е шоумен и боец. Много добър играч е и ще бъде голям шампион," уверен е един от най-популярните тенис анализатори в момента.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини