Нов исторически успех! (видео)



25-06-2014 17:44 | Станко Димов

Григор Димитров победи с 3:0 сета Люк Савил (Австралия) и за първи път в кариерата си достигна до трети кръг на Уимбълдън. В отделните части Димитров се наложи с 6:3, 6:2, 6:4.

Най-добрият български тенисист изигра перфектен двубой и напълно оправда очакванията на специалистите за сравнително безпроблемна победа.

За първи път в кариерата си Гришо игра на Централния корт на Уимбълдън, но това по никакъв начин не го притесни – напротив. В типичния си стил хасковлията направи няколко „hot shots”, с които си заслужи аплаузите на изисканата публика.

„За мен това бе първи излизане на Централния корт и съм много щастлив. Уверен съм в себе си, играх отлично, това беше най-важното нещо за мен днес. Исках да се забавлявам, да усетя момента, че играя на този корт”, каза след успеха Гришо.

Следващият съперник на българина в турнира ще бъде поставеният под №21 в основната схема Александър Долгополов. Украинецът имаше далеч по-труден мач, но все пак се наложи с 3:1 сета над ветерана от Германия Бенямин Бекер. Двубоят на Гришо и Долгополов ще бъде в петък.

До момента Димитров и Долгополов имат по една разменена победа. За първи път те се срещнаха на твърдите кортове в Уинстън-Салем преди 3 години, а Долгополов се наложи с 2:1 сета. Вторият им дуел отново бе на хард – в Базел миналата година, а успехът е за Гришо – 6:3, 6:2.

Само преди няколко седмици двамата трябваше да се срещнат на тревните кортове в Куинс Клъб (четвъртфинал), но Долгополов не излезе на корта заради травма.

ПОБЕДАТА НА ГРИГОР ДИМИТРОВ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини