Григор Димитров – Люк Савил (гейм по гейм)



25-06-2014 16:02 | Станко Димов

Григор Димитров - Люк Савил, II кръг на Уимбълдън

КОМЕНТАР НА МАЧА:

ПЪРВИ СЕТ: (Гришо спечели жребия и избра да сервира първи):

1:0 Отлично начало на двубоя. Григор спечели с лекота откриващия гейм на 15, а последната точка дойде след атрактивно воле в близост до мрежата.

1:1 Няколко страхотни сервиса на Люк Савил (2 аса), които му донесоха първи гейм в мача. Единственото разиграване в гейма бе спечелено от Григор.

2:1 Още един бърз гейм за сервиращия, който завърши с ас по правата на сметката на Димитров. Първа пауза в мача, която идва при аванс от гейм за хасковлията. Савил ще сервира след паузата.

2:2 Гришо успя да спечели 2 точки при сервис на Савил, но австралиецът затвори гейма си. Безупречно начало и на двамата при сервис.

3:2 Нулев гейм за Димитров. Втора пауза в двубоя, след която на сервис се връща Савил.

4:2 ПРОБИВ ЗА ГРИГОР ДИМИТРОВ.
Савил започна добре гейма си и поведе с 30:0. След това обаче Гришо изравни за 30:30, а при този резултат ръката на австралиеца трепна и той изкара два пъти в аут, което се оказа напълно достъчно за Гришо да пробие.

5:2 Макар и трудно, пробивът е затвърден. Гришо поведе с 30:0, но след това Савил спечели 3 последователни точки и на свой ред стигна до точка за пробив - 40:30. Нещо повече - на Гришо му се наложи да играе при втори сервис. Той обаче се справи и стигна до равенство, а след това и съумя да вземе гейма си.

5:3 Савил се измъкна от неприятна за него ситуация и спечели подаването си. Григор Димитров обаче ще сервира за сета.

6:3 Гейм и първи сет за Григор Димитров.
Българинът започна с 2 аса, а след това пласира два сервиса, които Савил не успя да върне. Гришо повежда след 29 минути игра на Централния корт. Българинът е на два сета от място в трети кръг.

ВТОРИ СЕТ: (сервис за Люк Савил):

1:0 ОТЛИЧНО НАЧАЛО НА ВТОРИЯ СЕТ! ПРОБИВ НА 0 ЗА ГРИШО! Особено атрактивна бе последната точка, която със сигурност ще претендира №1 в класацията "Удар на деня".

2:0 Трети пореден гейм на 0 за Григор Димитров. Отлично представяне на българина от началото на мача.

2:1 Люк Савил отговаря с гейм на 0, който дойде след 3 грешки на Гришо. Първа пауза във втория сет, след която Гришо ще сервира.

3:1 Още един гейм на 0 на сметката на Гришо. Безупречен е Димитров през втория сет.

4:1 ВТОРИ ПРОБИВ ЗА ГРИГОР ДИМИТРОВ.
Геймът започна отлично за нашето момче и Гришо поведе с 40:0. Савил спаси първите 2 точки за пробив, но при третата изкара в аут. Пауза, след която на сервис застава Димитров.

5:1 Григор Димитров затвърждава и втория пробив с гейм на 0. От началото на втората Гришо не е загубил дори точка на свой сервис. Впечатляващо!

5:2 Савил печели втори гейм в сета. Почивка, след която Григор Димитров ще серира за преднина 2:0 сета.

6:2 Гейм и втори сет - Григор Димитров.
От началото на мача са изминали едва 54 минути, а българинът е на сет от място в трети кръг на Уимбълдън.

ТРЕТИ СЕТ (сервис за Люк Савил):

1:0 Люк Савил спечели на 0 първия гейм и открива резултата в третия сет.

1:1 Григор Димитров имаше леки затруднения, но успя да спечели първото си подаване в третия сет (гейм на 30).

2:1 Савил завърши гейма с прекрасно воле до мрежата. Третият сет стартира без пробиви.

2:2 Геймът започна зле за Димитров, който след първите 2 точки изоставаше с 0:30. Българинът обаче пласира два отлични сервиса, при които Савил не успя да върне топката в игра - 30:30. Следващите две точки също бяха за Гришо и резултатът в третата част е изравнен.

3:2 Григор Димитров пропусна 3 точки за пробив. Люк Савил се спаси от тежка ситуация и продължава да води в третата част, в която до момента няма пробиви.

3:3 Без проблеми за Гришо, който печели на 15 подаването. По 3 гейма за двамата е третия сет. Идва ред на така важния 7-и гейм.

3:4 ПРОБИВ ЗА ГРИГОР ДИМИТРОВ. Българинът получи още 3 шанса да поведе в резултата и се възпозлва и от последния, при който Савил направи двойна грешка.

3:5 Бърз и безпроблемен гейм за Димитров, който вече е само на гейм от крайния успех.

4:5 Савил взе подаването си, но след паузата Григор Димитров ще сервира за място в трети кръг на Уимбълдън.

4:6 ГЕЙМ, СЕТ И МАЧ - ГРИГОР ДИМИТРОВ. БЪЛГАРИНЪТ ДОСТИГА ЗА ПЪРВИ ПЪТ В КАРИЕРАТА СИ ДО ТРЕТИ КРЪГ НА УИМБЪЛДЪН! ПОЗДРАВЛЕНИЯ ГРИШО!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини