Григор: У дома звездата Шарапова е просто Мария



24-06-2014 08:00

Григор Димитров изрази мнение, че е напълно възможно двама популярни спортисти да имат успешна връзка дори в пика на своите кариери. В момента той и неговата любима Мария Шарапова са именно в подобна ситуация.

Гришо бе помолен да коментира темата, след като наскоро стана ясно, че бившата номер 1 Каролина Вожняцки и един от най-добрите голфъри в света Рори Макилрой, са се разделили малко преди сватбата си.

"Не знам какво се е случило с Каролина и Рори. Това е част от играта и не е лесно двама души да са заедно докато се опитват едновременно да бъдат и №1 в света. Трябва да се посветиш на това, което считаш за най-значимо.

"Трябва да се пребориш с много неща. Погледите са вперени в теб независимо дали отиваш да закусваш, в ресторант си или правиш друго. Нужно е да се справиш и да намериш пътя си. Да живееш живота си нормално доколкото е възможно. Никой от нас двамата не се приема твърде на сериозно и това е важно," споделя българинът.

Помолен да каже какво изпитва към Маша, която е може и най-популярната спортистка в света, Гришо казва: "Подобно на много тенис фенове, когато е на корта, тя е Шарапова за мен. Но щом сме си у дома е просто Мария."

Британските журналисти припомнят на Григор Димитров и друг любопитен случай в историята. Преди 40 години Джими Конърс и годеницата му Крис Евърт успяват да спечелят Уимбълдън, което е единственият подобен случай между романтично обвързани тенисисти.

Дали обаче може да видим същия паралел и тази година? "Далеч сме от този момент. Трябва обаче да имаме големи мечти. Подобен успех би било изключително събитие в животите ни. Когато спечелих при юношите през 2008-а присъствах на гала-вечерта на шампионите. Бях само на 17 и едва по-късно осъзнах колко невероятно бе да съм част от това събитие. Още от тогава мечтая да се завърна, а ако съм с Мария до мен ще бъде невероятно," споделя Гришо.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини