Гришо: Титлата в Куинс ми вдъхна увереност за Уимбълдън



23-06-2014 15:15 | Станко Димов

Григор Димитров остана доволен от силния старт, който записа на Уимбълдън. Най-добрият български тенисист се наложи с 3:0 сета над Райън Харисън (САЩ) и вече очаква следващия си съперник на тревните кортове в Лондон. Ето какво каза Гришо секунди след последната точка в мача.

„Чувството е страхотно, имам добри спомени от този корт, играя добре на трева. Атмосферата беше чудесна. Важно е в началото на турнира да играя добре, да направя качествен мач и качествен старт. Не анализирам много в началото, просто се опитвам да показвам моя тенис.

Да спечеля в Куинс Клъб означава много за мен, дава ми и допълнително самочувствие. Сега сме в Уимбълдън и мисля за този турнир.

Играя добър тенис от началото на годината, формата ми се повдига непрекъснато, тялото ми се чувства добре, играя много мачове. Голям пробив? Не знам какво точно имате предвид. Гледам мач за мача и се надявам да побеждавам”.

Следващият съперник на българина ще бъде квалификантът Люк Савил (Австралия), който е 236-и в ранглистата. Досега Гришо и нямат двубой помежду си.



 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини