Гришо: Топ играчите остаряват, много неща се променят



22-06-2014 00:10

Григор Димитров изрази своята увереност, че назрява моментът, когато групата най-талантливи млади играчи, към които е причисляван той, ще се намеси в разпределението на титлите в най-големите турнири и тези от Големия шлем.

"През годините играта се промени наистина много. Днес е невъзможно някой на 18, 19 или 20 години да спечели турнир от Големия шлем. Но, ако успееш да постигнеш веднъж това, ситуацията става много различна," коментира Димитров пред "Индипендънт".

"Уважавам топ състезателите, но те остаряват. Много неща се променят. Това е кръговратът на живота. Ние, младите играчи, сме бъдещето. Знаем това и го усещаме," коментира Григор, който влезе в топ 100 през 2011-а, а сега е най-младият играч в топ 20.

"Особено важен момент за мен бе, когато спечелих първата си титла в Стокхолм. Много хора имаха големи очаквания към мен, но и аз имах такива към себе си.

"Независимо, че достигах до четвъртфинали и полуфинали на турнири, оставах много разочарован. Може би прекалявах в това отношение, но се надявам да съм намерил правилния баланс. След последната точка в Стокхолм огромно бреме сякаш падна от плещите ми," откровен е българинът.

Димитров говори и за постоянните сравнения между него и Роджър Федерер. "В началото ми бе смешно. Забавлявах се с това. Но стана досадно. Всеки го повтаряше и стана прекалено. Мисля, че вече съм се доказал," казва  Гришо в заключение.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини