Григор срещу американец на старта на Уимбълдън (обновена)



20-06-2014 13:10 | Станко Димов

Григор Димитров ще започне участието си на Уимбълдън 2014 с двубой срещу американеца Райън Харисън. Двубоят между двамата ще бъде в понеделник, когато на корта ще видим още Новак Джокович, Анди Мъри и др. Това отреди тегленият преди минути жребий.

При победа на старта, във втори кръг Григор ще срещне някой измежду Люк Савайл (Австралия, №233 в ранглистата) – Доминик Тийм (Австрия, №55 в ранглистата).

Първият поставен играч, срещу когото Димитров може да се изправи в Лондон е Александър Долгополов (Украйна, №21). Двубой между двамата е възможен в III кръг. В тази част на схемата е и Давид Ферер, когото Гришо може да срещне в IV кръг!

При достигане до четвъртфинал, там най-вероятният съперник за българина ще бъде шампионът от миналата година Анди Мъри. 

Григор Димитров има общо 4 участия на Уимбълдън. Той дебютира през 2009-а срещу Игор Куницин, но заради контузия се отказа в началото на третия сет. През 2010-а българинът не участва в турнира, а в следващите 3 години неизменно достигаше до втори кръг. Това е и най-доброто постижение на Гришо в Лондон до момента.

Миналият сезон българинът записа победа 3:0 сета над Симоне Болели (Италия), но във втори кръг отстъпи с 2:3 сета пред Грега Жемля (Словения). В решителният пети сет - 9:11.

ОСНОВНА СХЕМА НА УИМБЪЛДЪН

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини