Рекорден зрителски интерес към "Ролан Гарос" в Европа



17-06-2014 12:44

Рекордни резултати за зрителски интерес отбелязва Eurosport по време на тазгодишното издание на Откритото първенство на Франция. Аудиторията, която дневно е наблюдавала на живо втория за годината турнир от Големия шлем, средно е била около 1,36 милиона. А това е ръст със 17% спрямо 2012-а.

Тричасовият финал при дамите между Симона Халеп и Мария Шарапова бележи рекорд в историята на Eurosport. Той е бил наблюдаван средно от 3,8 милиона души, което е ръст от 24% спрямо предишния рекорд, поставен 2012-а по време на двубоя между Шарапова и Агниешка Радванска.

Сблъсъкът при мъжете Рафаел Надал - Новак Джокович пък е най-гледаният финал в Париж по Eurosport с аудитория от 4,1 милиона зрители. Той отстъпва единствено на сблъсъка за титлата на Australian Open 2012, който е събрал 4,3 милиона зрители.

Общо през двете седмици от надпреварата 60,7 милиона са наблюдавали състезанието, което е с близо два милиона повече от 2013-а. Това е и второто най-добро постижение за Eurosport каналите по време на турнир от Голямата четворка.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини