Григор и Роджър Рашид - 15 турнира и 4 титли



15-06-2014 22:34

Основният фактор за успеха на Григор Димитров през 2014-а година безспорно е свързан с неговия треньор Роджър Рашид. Австралиецът помогна на Гришо да развие някои компоненти от играта си, а също и да подобри физическата си подготовка.

Какво обаче показва статистиката? Откакто работят съвместно Димитров и Рашид са участвали в 15 турнира, в които българинът е спечелил 39 мача, 4 от тях срещу играчи от топ 10 и вече има 4 АТР титли(3 през този сезон). Освен това игра четвъртфинал на Откритото първенство на Австралия.

През годината лидер е Рафаел Надал с 4 титли, а след това са Новак Джокович и Стан Вавринка с по 3.

"Когато спечелиш титла винаги моментът е много специален. Особено на този турнир. Спомням си как играех тук като юноша и още от тогава мечтаех за този миг. Всичко това само ще ме зареди с позитивни усещания преди наближаващия Уимбълдън. Ще подходя по същия начин - мач за мач.

"Радвам се, че всички парчета от пъзела се събират. Благодаря и на хората, които са около мен и ме подкрепят. Заради тях съм още по-мотивиран. Радвам се, че Мария бе тук да ме подкрепя. През годината бе невероятно да сме заедно. Чувствата са взаимни. Надявам се няма да е последният такъв турнир," каза с усмивка Гришо при церемонията по награждаването в Куинс.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини