Стан Вавринка: Играта на Григор е перфектна за трева



13-06-2014 22:20

Стан Вавринка остана доволен от днешния си двусетов успех над Маринко Матошевич в Лондон, който му осигури участие в полуфиналите на местния турнир. Там той ще срещне Григор Димитров.

"Направих успешен мач. Сервирах много добре, успях да бъда агресивен. В началото не ми бе лесно при ретур, но след това намерих подход. Доволен съм от формата си и това, че ще имам още един мач утре," коментира Вавринка, който от началото на сезона има три титли - в Мелбърн, Монте Карло и Ченай.

Дотук Стан води с 2:0 в преките двубои с Григор Димитров, а тази седмица двамата демонстрираха добри отношения като участваха в Лондон заедно на двойки, но загубиха. Световните букмейкъри за момента дават предимство на швейцареца преди срещата.

"Тренирали сме заедно, така че познаваме играта си много добре. За мен е важно да се съсредоточа върху моите действия, да съм агресивен и да сервирам качествено. Трябва да го притисна, да го накарам да се защитава. Той играе много силно, особено на трева. Сервира добре и се приспособява бързо. Играта му е перфектна за тревни кортове," коментира Вавринка.

Полуфиналната битка е в събота от 15,15 часа българско време и ще се предава по Евроспорт.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини