Отличен старт за Григор Димитров в Куинс Клъб (видео)



10-06-2014 19:56 | Станко Димов

Григор Димитров се класира за трети кръг на турнира на трева в Куинс Клъб, Лондон. Българинът надви със 7:5, 6:3 един от представителите на домакините – Джеймс Уорд в първия си двубой на трева за сезона.

Неговият следващ опонент ще бъде победителят от двубоя между французите Едуард Роже-Васлен – Никола Маю, които играят в сряда. 


В първия сет Димитров и Уорд сервираха отлично и трябваше да минат цели 9 гейма, за да видим първата точка за пробив. Тя дойде при 5:4 и 40:30 в полза на Димитров, което автоматично означаваше и сетбол. Началният удар обаче бе на Уорд и британецът успя да измъкне следващите 3 точки и да изравни за 5:5. В последния 12-и гейм Гришо отново получи сетбол. В ключовия момент той пласира форхенд върху линията и спечели сета със 7:5. 

Българинът беше първият, който стигна до брейк-пойнт и през втория сет. Това се случи в четвъртия гейм, а Гришо не се поколеба и проби за 3:1, след което с лекота затвърди за 4:1. В последствие двамата си размениха по един пробив, а при 5:3 Димитров сервира за мача и не трепна.

До момента най-доброто представяне на Димитров в този турнир бе през 2012-а, когато достигна полуфиналите. Миналата година той загуби от бившия номер 1 Лейтън Хюит във втори кръг, което значи че вече е защитил точките си и оттук нататък може само да трупа актив.

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини