Григор Димитров – Джеймс Уорд 7:5, 6:3 (гейм по гейм)



10-06-2014 17:06 | Станко Димов

Григор Димитров започна с победа участието си на АТР 250 турнира в Куинс Клъб, Лондон. Той надви представителя на домакините Джеймс Уорд със 7:5, 6:3 за 68 минути игра.

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ
-

ПЪРВИ СЕТ, Гришо сервира първи:

1:0 - Димитров започна мача с двойна грешка. След това обаче, едва с един вкаран първи сервис българинът убедително обръща гейма на 15. Той бе много стабилен в разиграванията от основната схема.

1:1
- Уорд също започва на ниво. Британецът печели на нула. Той сервира качествено, а и вторите му удари бяха много плътни и добре насочени.

2:1 - Втори гейм за Григор. Той отново загуби само една точка и пак повежда.

2:2 - С хубаво излизане на мрежата Григор спечели откриващото разиграване. Уорд направи две добри изпълнения за 30:15. В най-добрата размяна в мача Гришо спечели аплодисментите на публиката - 30:30. Уорд пак намери началния си удар и изравнява за 2:2.

3:2 - Гейм на нула. При единственото разиграване Гришо завърши с блестящо воле.

3:3 - Ново равенство. Уорд сервира хубаво, а при 40:30 имаше и късмет като топката му летеше в аут, но закачи тялото на Григор и така българинът загуби гейма.

4:3 - Димитров пак допусна двойна грешка, но след това доминираше с форхенда си за 30:15. Уорд спечели по-дълго разиграване за 30:30, но оттам нататък не успя да затрудни повече своя съперник.

4:4 - Гейм на нула. Уорд е пласирал 94% първи сервис досега! Григор също допусна някои неточности, от които бе видимо недоволен.

5:4
- Доминацията на сервиращите продължава. Григор успява да варира добре с ударите си и затруднява максимално Уорд, който няма особени шансове в по-дълги размени. Само 25 минути от началото на битката.

5:5 - Уорд за първи път не успя да пласира няколко първи сервиси. Това веднага се оказа голям проблем за него и той допусна двойна грешка за 30:40 или иначе казано сетбол пред българина. В най-дългото разиграване в мача Гришо сбърка от форхенд и пропусна хубавата възможност. Британецът се измъква от трудна ситуация.

6:5
- Под минута и гейм нула за българския тенисист.

7:5
- Водейки 15:0 Григор получи чудесна възможност да спечели нова точка и да поведе 30:0, но я пропусна като прати бекхенда си в мрежата. След това Уорд спечели страхотно разиграване за 30:15 със сечен форхенд. Уорд имаше два геймбола, но не ги реализира и в крайна сметка бе наказан. Гришо спечели поредно хубаво разиграване при 40:40 и това значеше сетбол, който бе реализиран благодарение на отлична негова игра в защита. Уорд имаше претенции, че топката е в аут, но системата "Ястребово око" показа, че топката е на линията и съдията Седрик Мурие е прав!

ВТОРИ СЕТ, Гришо сервира първи:

1:0 - Димитров започна втория сет по подобие на първия - с две двойни грешки и изостана 15:30. След това обаче той намери началния си удар и с лекота обърна в своя полза до 40:30. Българинът пропусна геймбол с лошо изпълнение от форхенд. Въпреки неубедителната си игра той открива резултата в сета.

1:1 - Отличен Уорд печели с лекота на нула и изравнява.

2:1 - Отговорът е подобаващ - хубави сервиси и Димитров взима подаването си също без да загуби точка.

3:1 - Грешките в играта на Уорд се увеличават и това бързо води до 15:30 на негов сервис. В този момент Димитров направи лековат пропуск от форхенд, който отиде далеч в аут. Той обаче не се стресна и спечели трудно разиграване с излизане на мрежата и това значеше точка за пробив 40:30. Бързо реализирана!

4:1 - В стил "Федерер" за малко над минута Димитров затвърждава на нула!

4:2 - Уорд не бе особено уверен и изостана 15:30. След това с малко късмет британецът все пак успя да обърне 40:30. В този момент зрителите видяха най-хубавото изпълнение в мача и то очаквано бе от българина, който спаси невъзможна топка. Все пак Уорд печели подаването си.

4:3 - Ужасяващо представяне на българина и той допусна поредица грешки, включително и двойна такава, за да изостане 15:40 или два шанса пред Уорд да върне пробива. Уорд заслужи този пробив след хубаво разиграване и така той се връща в мача.

5:3 - Отговорът на Григор Димитров бе бърз. Три по-дълги разигравания и той поведе 40:0 или три скрити мачболи за него. Първите две Уорд спаси, но при третата прати волето си в мрежата. Дори Мария Шарапова, която е на трибуните аплодира любимия си.

6:3 - Гейм, сет и мач Димитров! При 30:15 Уорд имаше чудесна възможност да изравни, но прати форхенда си в аут и така на практика пропусна последния си шанс в мача. Григор реализира втория си мачбол след ас за 68 минути игра! Без да блести той продължава в следващата фаза, където ще срещне Едуард Роже-Васлен или Никола Маю.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини