Джокович: Надал бе по-добър в ключовите моменти (видео)



08-06-2014 22:48

Новак Джокович отчете превъзходството на Рафаел Надал, от когото загуби финала на "Ролан Гарос". Според сърбина Надал е играл по-успешно в най-важните моменти от срещата и е взел превес.

Ноле отчете, че и физически не е бил в оптимално състояние, но не пожела да изтъква това като основна причина за загубата си.

"Започнах чудесно мача и спечелих първия сет. След това ситуацията се обърна, след като не успях да стигна до тайбрек във втория и загубих гейма при 6:5. В третия сет и физически имах проблеми.

"Това е спортът. В тези битки трябва да демонстрираш най-доброто, на което си способен. Предизвикателството е огромно. Опитах да дам всичко, на което съм способен. Не бях на нивото, което демонстрирах срещу него в Рим, което е разочароващо. Но животът продължава. Не е първият случай, в който губя мач," анализира срещата Джокович.

СНИМКИ ОТ ФИНАЛА ВИЖТЕ ТУК!

Ноле похвали и своя съперник като го определи като "впечатляващ" и също така, че "никак не е лесно да се играе на този корт срещу него".

"В края на втория сет и началото на третия определено не се чувствах в оптимално състояние. Както съм казвал, не е невъзможно, но е много трудно да останеш на най-високо ниво с Рафа на този корт през цялото време. Нормално е да имаш спадове. Надявах се да мога да се върна в мача в четвъртия. Усещах, че играя по-добре, но в края не успях да реализирам плана си," анализира още сърбинът.

"Не искам да търся оправдания. Атмосферата бе страхотна. Бях се съсредоточил върху моите фенове, беше много емоционално. Напрежението на корта е невероятно. Не искам да си търся оправдания, не виня никого. Това е част от спорта," обобщи Джокович.

 


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини