Формула за обезкървяване на българския спорт



06-06-2014 11:41 | BgAthletic.com

Каква е асоциацията ви с името на Мариана Георгиева? Министърът на младежта и спорта стана изключително популярна за целия български народ с незабравимите си „Дозирам се, за да не изпадна в интровертност на духа”, „Не нося отговорност с каква резистентност емоцията отклонява информацията”, „Дошли сме на коне на тази земя”, „Не се знае от село Гулийка дали няма да излезе един Бербатов” и безкрайно много други изказвания.

За съжаление, г-жа Конфиденс е на път да остане и като човека обезкървил българския спорт.

Показвам ви една формула:

        A1*T1+A2*T2+A3*T3+A4*T4

F1 =──────────────────────

                               G


Напълно в стила на министър Георгиева – това е нейно творение, включено в „Системата за разпределение на финансови средства от Министерството на младежта и спорта за подпомагане дейността на спортните клубове, членове на лицензирани спортни федерации през 2014 г.” 

Има и още..

F5 = KOIij, *K1ij + KSPij, *K2ij + KEPij, *K3ij +KRPij, *K4ij

Може да допуснем, че не точно министър Георгиева е изготвила тези формули, а някой неин идеален последовател на изключителното сложно мислене на първата дама на спорта ни в позиция на експерт в ММС. Но със сигурност отговарят на стила на професорката по синтаксис.

По тези и други формули са определени финансовите средства за спортните клубове за 2014 г. Паричките за клубовете все още не са преведени, поне вече е ясен размерът им. В края на месец май сме. Пет месеца всички клубове участват в калнедара на федерациите си, на международните федерации също. Вече са излъчени шампиони на страната ни, европейски шампиони също има България тази година, участвахме в световни първенства. О, и в Олимпийски игри дори.

Клубовете нямат държавни пари. Но техните ръководители са финансови факири. Обзалагам се, че ако в последните две десетилетия спортните деятели не са се научили как да правят магии с финансовите си задължения, то тази година така ще се изучат, че ще могат да станат преподаватели по Финанси в Харвард. Или всъщност ще си облекат и анцузите и завинаги ще напуснат спортните съоръжения в посока Летище София, Терминал 2.

Защо?

-         В изминалите пет месеца клубовете са участвали във всички приоритетни състезания. Пари откъде – заеми, изостанали от миналата година, от общините, от спонсорите. От някъде.

-         Как ще върнат кредитите си – не се знае. След като повечето клубове в атлетиката получават с над 70% редуцирани средства. Редуцирани в сравнение с парите им за 2013 г. при положение, че точките, изчислени на представянето им на състезания, са на същото ниво.

Досегашното финансиране на база точки, заложен в Правилниците за финансиране, гласуван на Общо събрание на всяка федерация, може и да не беше перфектно. Водещата след себе си точко-мания не следваше правилната структура на развитие на спорта. Но поне имаше някакъв ред и, както каза един колега, правеше разлика между 5-и и 8-о място. Класирането на шампионати и големи първенства имаха точни измерения, а нормативите, поставяни като изискване при класиране на национални първенства, поставяха някакво ниво на постиженията. Сега всичко е уеднаквено в страховитите формули на г-жа Конфиденс. За които всъщност е паднал сериозен труд, но кому беше нужен изобщо?

Новите формули пропускат важна подробност.... Целият коментар може да прочетете тук!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини