Григор отпадна от турнира в Нова Каледония



07-01-2010 10:39 | Станко Димов

Григор Димитров отпадна от турнира от сериите "Чаланджър" в Нумеа, Нова Каледония, с награден фонд 75 000 долара. Родният талант загуби с 3:6, 2:6 от поставения под №4 в схемата французин Давид Гез.

18-годишният хасковлия отпадна и на двойки. Заедно с партньора си Александър Сидоренко, българинът загуби в оспорван двубой от френския тандем Никола Девилде и Едуард Роже-Васлен с 6:4, 2:6, 9:11.

Каква е равносметката за Григор след турнира в Нумеа? В цифрово изражение българинът прибавя 18 точки за световната ранглиста на АТР и около $3000 от наградния фонд. По-важно обаче е друго - той победи двама тенисисти, които са много по-напред в световната ранглиста.


В първия кръг се справи с американеца Алекс Кузнецов, който е 198-и, а след това и с неговия сънародник - 164-ият в света Майкъл Яни. За сравнение първата ракета на България е 288-и.

 

В случая по-важно е българинът да се е подготвил максимално добре за следващата седмица, когато започва участие в квалификациите на Откритото първенство на Австралия. При успешно представяне в Мелбърн и със спечелените точки от Нумея, Григор може да се придвижи доста по-напред в ранглистата, което не е без значение.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини