ESPN: Григор свалил Шарапова с e-mail



29-05-2014 11:48 | ESPN

Един от отговорните редактори на ESPN The Magazine - Ел Зи Грандерсън, публикува в началото на седмицата обширен материал, посветен на нашия Григор Димитров. Дотук нищо необичайно. Странното в случая е подробната информация за личния живот на Гришо, която въпросният г-н Грандерсън споделя. От текста става ясно, че Григор Димитров е започнал свалката с Мария Шарапова в края на сезон 2012 на турнира в Шанхай. Първият контакт между тях бил с ... e-mail. Преди това пък българинът имал връзка със Серина Уилямс, но „нещата не се получили”.

От Tennis24.bg публикуваме част от коментара на Ел Зи Грандерсън от ESPN с уговорката, че не претендираме за истинността на текста. Дали има нещо вярно с истината, или не, нека всеки сам прецени за себе си:


„Кикотът от другата страна на линията беше тотално неочакван. Мария Шарапова – известна с яростните си празнувания със свит юмрук, ледения поглед и безжалостните викове „Давай!”, които по-често звучат като дразнене на съперничките й, а не като думи към самата нея – е хубава, но не и превзета. И все пак тя се кикотеше, докато говори за приятеля си Григор Димитров, звучеше като песен на модерната Кати Пери. - Григор е най-хубавото нещо, което някога се е случвало в живота ми – казва тя между въздишките. – Той е толкова сладък и внимателен, мил. А това, че и двамата сме тенисисти, прави така, че той разбира моя живот, защото живее по същия начин. Обичам го толкова много.

Бившата №1 в света не е единствената, чиито очи са върху Григор. От януари насам профилите само на 6-има тенисисти са били посещавани повече в сайта на ATP – Роджър Федерер, Рафаел Надал, Новак Джокович, Анди Мъри, новия шампион на Australia Open Стан Вавринка и обичания ветеран Давид Ферер. Тяхната средна възраст е 29 г., а Григор този месец стана на 23. Това може да ви даде отговор защо няколко големи компании водят война за услугите му.

В началото на този сезон Димитров беше 23-и в световната ранглиста с една титла. Сега е №12 с три титли. До момента си осигурява място във финалния турнир на най-добрите осем в края на годината. А освен всичко той е много хубав. Това не е много важно, когато говорим за победи и загуби, но когато директорите на турнирите виждат хора с тениски „Обичам те, Григор” на трибуните, те осъзнават, че да си красив, е добре за бизнеса. И заради външния му вид, връзката с Шарапова, афинитета към поп културата, факта, че нарича Лос Анджелис свой дом – той наистина има огромен потенциал да стане голяма звезда на и извън корта в САЩ.

Това е нещо, което липсва на американците, откакто Анди Родик се отказа от играта. - Много хора очакват Григор да запълни тази дупка – казва Грег Шарко, директор на медийната информация в ATP. – Той имаше изключителна кариера при юношите, а освен това притежава точно това, което трябва, за да бъде голяма звезда.

....
Назад във времето. Шанхай, октомври, 2012. Димитров се подготвя за турнира. Излиза да си вземе нещо за хапване, когато забелязва тенис мач по телевизията. Това е 1/4-финал в Пекин, Шарапова играе. - Винаги сме флиртували с нея. Поглеждали сме се тук, там. Но онзи ден си помислих, че тя е толкова красива. Така че й писах мейл – казва Григор.

Това сигурно е било дяволски добро писмо. По това време Григор е 60-и в света, няма спечелена титла. Шарапова, от друга страна, току-що е направила кариерен Голям шлем, след като няколко месеца по-рано взима последната титла, която й липсва – тази на „Ролан Гарос”. Като го погледнете от тази гледна точка, фразата „не е в неговата лига” звучи по-малко като клише, а по-скоро е разумно твърдение. Но явно нещата са станали.

А човек не може да не забележи, че откакто двамата са гаджета, той се изкачва все по-нагоре. - Хората, които си мислят, че аз съм причината той да играе толкова добре, не му вярват достатъчно. Той е изключително талантлив и има собствени успехи. Аз просто гледам да го подкрепям и да съм до него – казва Шарапова. Димитров пък твърди, че да си гадже с една от най-добрите, го е научило какво е нужно, за да си най-добър. - Тя е такава професионалистка. Тя знае къде се очаква да бъде и какво се очаква от нейната поява, балансира всичко това толкова добре, а освен това е страхотна тенисистка. Тя е просто невероятен човек.

Той се мести при нея в Ел Ей миналата година, макар че заради номадския им начин на живот като професионални тенисисти двамата се виждат по-често в други страни, отколкото в Южна Калифорния. А ако играят заедно на някой турнир, те не делят една стая. - Ще бъде трудно, защото нашите програми все пак са доста различни. Единият може да има мач до късно вечерта, а другият вече спи, защото рано сутринта има тренировка или друго събитие, на което трябва да присъства. Това прави нещата трудни. А и Димитров се радва на времето, в което е сам.

- Мога да си взимам по пет душа на ден. Не ми харесва да си вземам душ в съблекалнята. Не че ми е неудобно да съм гол пред други хора, просто обичам да ми е тихо и да стоя повече време. Да оставя водата да измие мислите ми. А взимам толкова много душове, защото обичам да съм чист и поддържан. Освен това ходя на маникюр и педикюр, защото не искам да съм от онези типове с гадни ръце и крака. Сериозен съм. Тенисистите имат най-грозните крака. А аз не искам да съм от тези хора.

Ако ви звучи като хубаво момче, той е такова. Но не е като някой певец от модерна поп банда. По краката и ръцете му има рани, които показват, че той не се притеснява да гони топката и да се хвърля за нея. Въпреки маникюра той има мазоли по горната част на дланта, които са се получили от хилядите сервиси и удари от линията. Той е хубаво момче в стил Том Брейди (звезда от НФЛ – б.р.), но е по-готин. Докато думите на Брейди често звучат като внимателно подбрани, Димитров е по-спонтанен, което го прави по-истински. Когато ти казва, че слуша хип-хоп, му вярваш. Когато започва да ти шепти близо до ухото, че понякога се чувства самотен на тура (той е единственият българин в топ 300), го разбираш. Когато разказва, че обича архитектура и че се възхищава на Джони Деп и се опитва да се облича като него („Веднъж го срещнах, беше далеч, но бях прекалено уплашен да му кажа нещо.”) – той ти звучи като непознат човек, който иска да впечатли друг, но не с позьорство.

Преди време около него имаше още една история. Пред „Ролинг Стоун” Серена Уилямс спомена човека с „черно сърце”, като визираше именно Григор. В статията се описва как Серена говори със сестра си Винъс и й казва по адрес на Шарапова: „Тя ще продължава да не бъде канена на готините партита. И, хей, ако иска да бъде с човека с черното сърце, да го прави”. На което Шарапова отговори на пресконференцията преди „Уимбълдън”: „Ако тя иска да каже нещо лично, може би първо трябва да говори за своята връзка и за приятеля си, който беше женен, а сега иска развод и има деца.” Като се замисли човек, „Ол Инглънд Клъб” е перфектното място за подпалване на нова вражда Уилямс - Шарапова. Точно на финала на „Уимбълдън” през 2004 Мария би Серена и тогава започна сблъсъкът им.

А за тези, които обичат статистиката – вече 9 години „Форбс” обявява Шарапова като най-добре платената спортистка в света. А от 10 години Шарапова няма победа срещу Уилямс. И въобще не броим неофициалната битка за Димитров. - Не мисля, че Серена визираше това, което си мислят хората – каза Григор за „черното сърце”. – Тя знае, че аз не съм лош човек. Просто нещата между нас не станаха. Научих много от тази връзка. Не искам да влизам в подробности защо не се получи – това е лично. Но ще кажа само, че нямам никакви лоши чувства към нея и й пожелавам само щастие. А защо се е срещал и с двете, като се вземе предвид съперничеството им? - Не мисля за тяхната история, защото това няма нищо общо с мен – категоричен е Григор”.

Автор: Ел Зи Грандерсън ESPN

Превод: "7 дни спорт"

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини