Григор Димитров – Иво Карлович 4:6, 5:7, 6:7 (гейм по гейм)



27-05-2014 11:56 | Станко Димов

Григор Димитров загуби на старта на Откритото първенство по тенис на Франция. Българинът отстъпи пред високия 211 сантиметра Иво Карлович. Това е едва третият случай, в който Карлович прескача първи кръг в Париж в кариерата си.

Хърватинът се наложи за два часа игра с 6:4, 7:5, 7:6(4) и във втори кръг ще се изправи срещу Андреас Хайдер-Маурер (Австрия) или Даниел Брандс (Германия).

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ:

ПЪРВИ СЕТ, Григор Димитров сервира първи:

1:0
- Григор започва с поредица грешки и в същото време добри сервиси. Стигна се до закономерно равенство 40:40 почти без разигравания. Поредна грешка от форхенд на Гришо даде на Карлович първи шанс да пробие. В решителното разиграване Димитров направи изумително стоп воле на мрежата, за да се спаси. След това той нямаше повече проблеми.

1:1 - Българинът има за какво да съжалява. В първите две разигравания Карлович потърси излизания на мрежата, но определено не беше много убедителен и можеше да бъде наказан. Григор обаче не го направи и хърватинът изравнява резултата.

2:1
- Най-добрият ни състезател откри гейма си с двойна грешка. Четири поредни точки с лекота последваха и той пак повежда.

2:2 - Д-р Иво, както шеговито е популярен Карлович, печели на нула. Включително три аса.

3:2 - Добри сервиси и две хубави излизания на мрежата за Гришо за 40:15. След това той реализира първия си геймбол с впечатляващ лоб срещу 212-сантиметровия гигант!

3:3 - Карлович започна в типичния си стил и с лекота взе аванс 30:0. След това обаче допусна две нетипични грешки и се стигна до 30:30. В петото разиграване той не трепна и с прекрасно воле максимално затрудни Димитров, който сбърка.

3:4 - Григор Димитров продължава да прави повече грешки от необходимото. Изоставайки 15:30 той се опита да изостри играта с излизане на мрежата и бе разминат от Карлович. Хърватинът реализира първата си точка за пробив след поредно необяснимо ранно излизане на Димитров и грешка на мрежата.

3:5 - Никакви проблеми за Карлович, който затвърждава пробива и е все по-близо до спечелването на първата част. Само 25 минути игра дотук.

4:5
- Димитров сервира добре и остава в сета. Той продължава да редува хубави изпълнения главно от бекхенд и непредизвикани грешки. Гейм на 15 след ас за Гришо.

4:6 - Геймът започна с любопитна размяна на мрежата, при която Гришо пак успя да прехвърли и затрудни двуметровия гигант. Карлович обаче не се притесни и довършва започнатото като печели убедително първия сет. Малко над 30 минути игра. Само 4 непредизвикани грешки допусна Карлович в тази част.

ВТОРИ СЕТ, Григор Димитров сервира първи:

1:0 - С лекота и добри сервиси Гришо поведе с 40:0 в този откриващ гейм. С хубав бекхенд уинър той реализира втория си геймбол.

1:1 - Никакви проблеми за Карлович и той дръпна с 40:0 без игра. След това реализира втората си възможност благодарение на блестящо воле.

2:1 - Далеч по-добро сервиране за Димитров. Няколко хубави аса и той приключва на нула.

2:2 - Карлович започна много убедително и дръпна с 30:0 с лекота. След това Григор направи чудесен минаващ от форхенд и печеливш ретур за 30:30. Карлович не се стресна и реализира добро воле за 40:30. Гришо стигна до ново равенство 40:40 този път с майсторски бекхенд. Българинът най-после дочака първа точка за пробив в мача с пореден отличен ретур. Тя бе спасена секунди по-късно с ас. Д-р Иво се спасява.

3:2 - Далеч по-убедителен е Григор в този сет. Добро сервиране и 2 прецизни волета му позволиха да спечели на 15.

3:3 - Гейм на нула за сервис машината.

4:3 - Димитров започна с двойна грешка. След това Карлович имаше своите шансове, но прибърза с опити да реализира минаващи удари. Григор максимално го подпомага и се стига до възможност за пробив пред Карлович, който поведе с 40:30. Критичната ситуация бе спасена с ас от Димитров. След това Гришо направи изумителен минаващ удар от много трудна ситуация, в която бе прехвърлен. Заслужен обрат за ДимиЕкспрес.

4:4 - Карлович започна с грешка на мрежата, но след това отговори с хубав печеливш удар от форхенд за 15:15. След това хърватинът е убедителен и отново изравнява резултата.

5:4 - Майсторски Димитров поведе с 40:15. В този момента Карлович реализира един чудесен минаващ от форхенд. Втория си геймбол Гришо не пропусна благодарение на прекрасно воле на мрежата, оценено подобаващо от публиката.

5:5 - Гейм на нула без игра.

5:6 - Карлович продължава със стабилната си игра и достига до две точки за пробив при 40:15. Той е много агресивен и от форхенд почти не грешки. Григор му подарява пробива с двойна грешка.

5:7 - Григор спечели с хубаво изпълнение първото разиграване, а при второто топката му излезе съвсем малко в аут. Последва брилянтен форхенд минаващ удар за 30:15 в негова полза. След това Гришо имаше шанс да реализира минаващ от форхенд, но малко не му стигна - 30:30. Карлович обръща и вече води с два сета на нула. И отново Карлович е допуснал само 5 непредизвикани грешки в този втори сет!

ТРЕТИ СЕТ, Григор Димитров сервира първи:

1:0 - Добро начало за Димитров, който почти без да влиза в разигравания затваря на 15. Досега Гришо не е обръщал мач в кариерата си от 0:2 сета. Карлович пък е допускал два такива обрата срещу Лейтън Хюит и Йонас Бьоркман.

1:1 - Карлович имаше някои проблеми и след двойна грешка се стигна до 30:30. Последваха обаче два брутални сервиси и той изравнява.

2:1 - Гришо пак печели на 15 с доста по-убедителна игра. Форхендът му изглежда по-стабилен от предходните два сета.

2:2 - И пак 30:30 след два хубави сервиси на Карлович и леки грешки в случаите, когато се стига до разиграване. В този решителен момент обаче хърватинът пласира ас и бързо реализира геймбола си след това.

3:2
- Две двойни грешки от Григор Димитров и той попадна в ситуация 0:30. С лекота българина изравнява след печеливши удари от форхенд и смаш. След това обратът е затвърден.

3:3
- Гейм на нула за Карлович, който продължава да сервира изумително.

4:3 - Отново много добро сервиране от българина за 40:0. Той в крайна сметка приключи гейма от втората си възможност с хубав форхенд.

4:4
- Гейм на нула за Иво Карлович.

5:4 - Поредицата геймове за сервиращите продължават. Григор допусна някоя грешки, но все пак нямаше сериозни затруднения и ще застави съперника си да сервира за оставане в сета.

5:5 - Карлович е просто безгрешен. 86% спечелени точки след първи сервис, 20 аса и той все още не е губил подаването си.

6:5
- Отново началото бе с двойна грешка. Карлович опита да играе максимално рисковано, за да притесни българина след това, но така сбърка следващите две разигравания. Гейм за Гришо.

6:6 - Майсторска игра на Иво Карлович на мрежата и той с лекота довежда ситуацията до тайбрек. Малко под час игра.

6:7
- Още при първата точка в тайбрека Карлович взе мини-брейк след лош отскок на топката, който попречи на Гришо. Той с лекота поведе 3:0 и 5:2. Хърватинът не трепна и довърши битката в своя полза след 7:4 точки с ас.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини