Без проблеми за Джокович на старта в Париж



26-05-2014 18:31 | Станко Димов

Новак Джокович започна с безпроблемна победа участието си на Откритото първенство на Франция. В двубой от първи кръг, световният №2 се наложи с категоричното 6:1, 6:2, 6:4 над Жоао Соуза (Португалия). Срещата между двамата приличаше по-скоро на спаринг, отколкото на сериозен двубой, и продължи по-малко от два часа.

Още от самото начало Ноле даде ясно да се разбере, че намерение да губи излишно време на корта и ще търси бърз успех. След като поведе с 2:0 сета за 70 минути, сърбинът намали малко оборотите и в третата част Соуза успя да вземе 4 гейма. За повече обаче португалецът нямаше сили.

Джокович приключи двубоя с 40 печеливши удара, но и цели 33 непредизвикани грешки, което не е никак малко за двубой, лишен от интрига.

Във втори кръг полуфиналистът от миналата година ще премери сили с един от многото представители на домакините – Жереми Шарди. Французинът не е играч за подценяване и в годините е показал, че може да обърка сметките на всеки, ако има ден. Само преди няколко седмици Шарди сензационно надви Федерер на старта на „Мастърс” турнира в Рим.

Новак Джокович пък никога не е криел, че „Ролан Гарос” е най-важният турнир за него. Именно титлата в Париж е единствената от Големия шлем, която отсъства във витрината на сърбина. Ако спечели титлата тази година, Джокович моментално ще оглави и ранглистата на АТР. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини