Виландер: Раонич, Димитров и Нишикори ще спечелят титла от Големия шлем



25-05-2014 16:31

Легендата Матс Виландер изрази мнение, че за в бъдеще тримата най-отличаващи се млади състезатели - Милош Раонич, Григор Димитров и Кей Нишикори ще спечелят титла от Големия шлем.

Той също така не смята, че единствено физическите данни ще бъдат решаващи при следващото поколение играчи и трябва да се взимат под внимание много фактори, а не само този.

"Не мисля, че някога тенисистите ще бъдат с еднакви пропорции. Играчите между 185 и 198 см се придвижват по корта по-добре в днешно време и се представят силно на клей, защото и на тази настилка сервисът им е важен фактор. В сравнение с 80-те и 90-те играчите са по-големи като физика, но не мисля че бъдещите шампиони не могат да бъдат и играчи от сорта на Давид Ферер и Лейтън Хюит," коментира Виландер.

"Не е възможно да има перфектен играч. Мощният сервис може да бъде компенсиран със сърцата игра... с правилно поведение на корта, страст и добро придвижване, може и играчите с не толкова внушителна физика да са успешни и да виждаме подобни шампиони занапред.

"Смятам, че Милош Раонич със сигурност има шанс да спечели титла от Големия шлем, както и Григор Димитров, и Кей Нишикори. В тениса определящи са толкова много детайли, за да се каже дали някой ще спечели такъв трофей. Не става въпрос само за физика или възраст. По-сложно е," допълва шведът.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини