Григор започва с Карлович, попадна в един поток с Рафа



23-05-2014 13:25 | Станко Димов

Григор Димитров ще се изправи срещу Иво Карлович в двубой от първи кръг на „Ролан Гарос”. Това отреди тегленият преди минути жребий. Гришо и гигантът от Хърватия са се срещали два пъти, като имат по една разменена победа.

Миналата година Карлович побеждава след два тайбрек-сета в зала в Загреб, а преди няколко седмици Гришо взе реванш, след като надви хърватина във втори кръг на „Мастърс 1000” турнира в Рим – 7:6 (3), 6:4.

При победа, във втори кръг в Париж Григор Димитров ще срещне спечелилия двубоя между Даниел Брандс (Германия) и състезател от квалификациите.

Григор Димитров, поставен под №11, попадна в най-трудната част на схемата, като при успешно представяне може да срещне миналогодишния финалист Давид Ферер (четвърти кръг) и 8-кратния шампион Рафаел Надал (четвъртфинал).

До момента най-доброто представяне на Димитров на „Ролан Гарос” е от миналата година, когато той достигна до трети кръг, където отстъпи пред Новак Джокович.

Изобщо в турнирите от Големия шлем рекордно достижение за Гришо е четвъртфиналът от Открития шампиона на Австралия в началото на година. В Мелбърн нашето момче бе спряно именно от Рафа Надал, срещу когото може да се срещна на същата фаза и в Париж.

"Откритото първенство на Франция е труден турнир, един от най-трудните за мен. Не знам защо, винаги съм се чувствал малко странно тук. Определено съм позитивно настроен. Имам опит в този турнир и се надявам, че ще се справя добре и да зарадвам публиката", коментира Димитров в навечерието на турнира.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини