Надал: През целия си живот съм работил здраво, за да стигна дотук



23-05-2014 11:11

Преди старта на Откритото първенство на Франция Рафаел Надал сподели своите очаквания и цялостното си състояние преди турнира пред списание "Тайм". До момента испанецът е спечелил осем от последните девет издания на "Ролан Гарос", но за първи път от 2003-а, когато той бе на 16, Матадора загуби три двубоя на клей преди старта в Париж. А това буди съмнения във феновете му и дава надежда на опонентите му.

Затова защо предпочита петсетови битки пред лесни успехи в три...
"Никога не съм харесвал лесните мачове. Мисля, че добрите спортисти не обичат да побеждават безпроблемно... в края на краищата да победиш по-драматично остава в паметта ти по-дълго, отколкото да триумфираш лесно, нали?"

За "Ролан Гарос" и затова защо обича да играе на клей...
"Винаги съм обичал да играя на тази настилка, която ти осигурява възможности да атакуваш и да се защитаваш. Това ми харесва. Така разбирам спорта. Трябва ми тактика, нуждая се да страдам и да имам добри възможности да направя играта по-интересна, нали?"

За състоянието на коленете си...
"Все още изпитвам болка в много от дните. Единственото нещо, което се надявам е болката да ме съпътства само докато се състезавам професионално. Искам да се насладя на остатъка от моя живот."

За увереността си...
"Не съм напълно уверен. Да имаш съмнения обаче е хубаво нещо. Хората, които ги нямат са или арогантни, или не са интелигенти."

Затова дали е възможно той да се наслаждава на своите тенис сблъсъци колкото и феновете...

"За някой, който не е на корта е трудно да разбере изцяло ситуацията. Трудно ми е да преценя дали подходящата дума е "наслаждавам". Невероятно е усещането, когато играеш добре срещу някой от най-добрите в света и успееш да се справиш с това предизвикателство. Нужно е да намериш решение, да успееш да пласираш още един удар в игра, да си с нужната настройка и увереност, тъй като всяко едно разиграване може да промени изхода на двубоя.

В целия си живот и кариера съм работил много здраво, за да стигна дотук. И в моментите, когато си здрав и можеш да се бориш за мечтите си като дете, винаги оценяваш тези моменти."

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини