Григор Димитров: „Ролан Гарос” е сред най-трудните за мен турнири (+ВИДЕО)



21-05-2014 11:44 | Станко Димов

Григор Димитров даде кратко интервю пред Барбара Шет от „Евроспорт”. Българинът, който от няколко дни е в Париж, говори за участието си на предстоящото Открито първенство по тенис на Франция – „Ролан Гарос”. Гришо призна, че това е един от най-трудните за него турнири в календара, но изрази увереност, че ще се справи добре и ще зарадва публиката с изпълненията си. 

- Днес при нас е Григор Димитров. Григор, твоята кариера определено върви по план. Вече си 15 в света, или 14... Би трябвало да си щастлив от развитието си?
- Да, така е. Аз също не знам кой номер съм ранглистата в момента. Не беше лесно, имах моменти на върхове и падения в кариерата ми, сблъсках се с доста предизвикателства, за да стигна до това ниво. Сега вече се чувствам по-уверен, а в колкото по-големи двубои участвам, толкова повече опит трупам.

- Преди 20 години Матс Виландер и Майкъл Ченг спечелиха турнир от Големия шлем когато бяха едва на 18. Мислиш ли, че сега е възможно подобно нещо? Изглежда е доста по-трудно?
- (смее се). Сега е много трудно да се стигне до втората седмица. Определено е много по-трудно, играта се промени много – момчетата станаха по-здрави, по-издържливи, всичко се промени. Днес трябва да работиш много и да се възползваш от всяка възможност, която се открива пред теб.

- Колко много ти помогна Роджър (Рашид). Знаем, че той е голям мотиватор, а освен това е позитивен човек.
- Преди всичко той е страхотен човек.

- Да, австралиец е...
- Да, австралиец е, не много хора го харесват (смее се). Той наистина ми помогна много за краткото време, в което сме заедно. Няма дори година. Той е много различен, има различен манталитет, но винаги е до мен и мога да разчитам на него. Чувството да имаш такъв човек до теб е страхотно.

- Кой може да направи повече лицеви опори от вас двамата?
- Определено той, аз все още съм далеч от нивото му.

- Какви са целите ти за Откритото първенство на Франция?
- Откритото първенство на Франция е труден турнир, един от най-трудните за мен...

- Защо?
- Не знам защо, винаги съм се чувствал малко странно. Определено съм позитивно настроен. Имам опит в този турнир и се надявам, че ще се справя добре и да зарадвам публиката.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини