Виландер: Джокович е фаворит в Париж, Нишикори и Димитров са бъдещите звезди



20-05-2014 21:57

Бившият номер 1 Матс Виландер изрази мнение, че Новак Джокович може да победи Рафаел Надал дори на "Ролан Гарос". Според шведа в момента Надал изглежда малко уморен и това изравнява шансовете между двамата.

"Всички видяхме как в последната година Надал се завърна по невероятен начин, но в момента той е малко уморен.

"Дори с по-малко увереност Надал е опасен, но аз поставям Джокович като фаворит, тъй като и в двата последни пъти, когато те играха на "Ролан Гарос", Надал имаше късмет," коментира Виландер.

Виландер определя Кей Нишикори и Григор Димитров като бъдещите големи звезди в играта, които ще се включат в разпределянето на големите трофеи скоро.

"Кей Нишикори определено е опасен, а Григор Димитров дори в по-голяма степен, включително на клей. Не бих могъл да прогнозирам дали Нишикори ще е бъдещ №1, защото не знам докъде в развитието си е стигнал, но Димитров със сигурност може да изведе играта напред както в комерсиален план, така и на корта," анализира Виландер.

Легендарният бивш номер 1 смята, че при жените това кой ще спечели титлата зависи до голяма степен от Серина Уилямс и нейното състояние.

Той обаче отличава Симона Халеп като състезателка, която дори може да стигне до титлата. "Тя е свежа и уверена в силите си. Никой все още не я познава особено добре, включително опонентките й, но тя е роден победител. При жените ситуацията зависи от много условия и е наистина трудно да се прогнозира.

"Докато Серина е здрава, то тя е фаворит във всеки един турнир, в който участва," заключава Виландер преди Откритото първенство на Франция, стартиращо на 25-и май.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини