Григор Димитров е в топ 5 на спортистите с най-голям пазарен потенциал в света



19-05-2014 21:11

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров попадна в нова любопитна класация. В проучване на SportsPro със съдействието на "Eurosport", българинът е в топ 5 на спортистите в глобален мащаб с най-голям пазарен потенциал. Той е единственото ново лице в топ 10 на подреждането и изпреварва утвърдени имена от редица спортове.

Гришо е описан като "млад, талантлив, добре изглеждащ" и звезда в световния спорт в дългосрочен план. Той е определен и като бъдеща "мечтата на всеки добър рекламен специалист в голяма компания".

Както е известно Димитров е част от специализираната PR агенция "Team8", която работи само с отбрани имена и той е един от първите й клиенти. Като изключително важен фактор за положителната харизма на българския тенисист е отчитано популярното сравнение през годините между него и Роджър Федерер.

Допълва се, че никой не разчита Димитров да достигне успехите на Федерер като титли, но се очаква той да стане претендент за най-големите отличия в основните турнири за години напред. Именно това е и причината световни брандове като Nike и Wilson от години да работят с българина.

"Природният потенциал на Димитров му позволява да демонстрира много приятен за окото стил на корта. Той е чудесно момче, атрактивен е на корта и има всичко нужно да привлича интереса на зрителите.

"Очакванията към него са големи, тъй като той притежава нещо специално. Само на 23 години е, но има всичко нужно да бъде №1 в света," анализира Педро Гарсия от "Eurosport".

Гришо е и с най-предно място от тенисистите изобщо в световен мащаб. Най-близо до него е американката Слоун Стивънс - на 10-а позиция.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини